Reseptit

Hieno marmorilihakeitto

Ranskalaishenkinen lihakeitto tehdään sherryllä maustettuun lihaliemeen. Muista kattaa pöytään pihviveitset.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 400 g naudan marmorisisäfileetä
  • tilkka öljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 1-2 tl silputtua rosmariinia
  • 1 porkkana
  • pala selleriä
  • pala lanttua
  • pala palsternakkaa
  • 1 rkl voi-öljyseosta
  • 1 l valmista lihalientä (esim. Puljonki)
  • 2 rkl sherryä
  • tilkka soijakastiketta
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen pihvien paistamista. Leikkaa liha pihveiksi. Sivele pihvit öljyllä. Mausta suolalla, pippurilla ja silputulla rosmariinilla.

2. Leikkaa porkkana, selleri, lanttu ja palsternakka minikokoisiksi kuutioiksi. Paista kuutioita voi-öljyseoksessa, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Mausta sherryllä ja tilkalla soijakastiketta.

3. Kuumenna paistinpannu tulikuumaksi, lisää pihvit pannulle ja paista 11/2–2 minuuttia puoleltaan. Anna pihvien levätä hetki leivinpaperin ja pyyhkeen alla.

4. Lämmitä soppalautaset. Jaa kasvismosaiikki lautasille, nosta päälle pihvit ja kauho päälle kiehuvan kuuma liemi. Silppua annosten pinnalle persiljaa.

X