Reseptit

Hiillostettu kuha

16.6.2014 Teksti: Kira Åkerström Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 nahallista kuhafilettä
suolaa
öljyä

Valmistusohje

Hiillostettu kuha tarjotaan sinisimpukka-perunakeiton kanssa. Poimi tästä Masterchef Kira Åkerströmin herkullinen resepti.

1. Leikkaa fileiden keskiruodot pois v-viillolla, leikkaa vielä fileet kahtia ja viillä nahkaan pari viiltoa. Suolaa fileet ja anna maustua noin viisi minuuttia.

2. Kuumenna paistinpannu (mieluiten valurauta- tai hiiliteräspannu). Lorauta kuumalle pannulle öljyä ja paista nahkapuoli täysin rapeaksi, käännä fileet ja paista vielä pari sekuntia kunnes kala on lähes kypsää.

3. Tarjoile kuuman keiton ja simpukoiden kanssa. Huomioi, että kala jatkaa kypsymistä kuumassa keitossa.