Reseptit

Hillo punaisista marjoista

28.8.2019 Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Maarit Cederberg

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Säilö kesän marjat hilloksi. Punaisista marjoista valmistettava hillo maustetaan ihanasti vaniljalla.

Ainekset

Hillo punaisista marjoista:

1 l puolukoita, karpaloita tai punaherukoita
2 dl vettä
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria tai
1 vaniljatanko

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi ja sokeri, anna sokerin sulaa. Lisää marjat ja sekoita kunnes sokerinen liemi on levinnyt marjoille. Kiehauta. Mausta vaniljasokerilla tai vaniljatangon raaputetulla sisuksella.

2. Jaa hillo pieniin puhtaisiin tölkkeihin ja sulje tölkit. Punahillo sopii sekä liharuokien että jälkiruokien kirpeydeksi. Säästä pieni tölkki joulupöytään hirvenmaksapateen kanssa tarjottavaksi.

VIHJE: Kaikki kovakuoriset ja happoiset marjat, myös variksenmarja sopivat sokeriliemeen säilöttäviksi.

Julkaistu aiemmin

metsastys-ja-kalastus

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme