Hillo punaisista marjoista
Säilö kesän marjat hilloksi. Punaisista marjoista valmistettava hillo maustetaan ihanasti vaniljalla.
Ainekset
Hillo punaisista marjoista:
- 1 l puolukoita, karpaloita tai punaherukoita
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria tai
- 1 vaniljatanko
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi ja sokeri, anna sokerin sulaa. Lisää marjat ja sekoita kunnes sokerinen liemi on levinnyt marjoille. Kiehauta. Mausta vaniljasokerilla tai vaniljatangon raaputetulla sisuksella.
2. Jaa hillo pieniin puhtaisiin tölkkeihin ja sulje tölkit. Punahillo sopii sekä liharuokien että jälkiruokien kirpeydeksi. Säästä pieni tölkki joulupöytään hirvenmaksapateen kanssa tarjottavaksi.
VIHJE: Kaikki kovakuoriset ja happoiset marjat, myös variksenmarja sopivat sokeriliemeen säilöttäviksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous