Reseptit

Hilloneliöt

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kpl muna
  • yhden sitruunan raastettu kuori
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

väliin:

  • paistonkestävää vadelmamarmeladia

Valmistusohje

Hilloneliöt täytetään ennen paistamista.

1. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja sitruunankuoriraaste voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa jonkin aikaa.

2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (10 x 40 cm). Pidä jääkapissa tai pakastimessa jonkin aikaa, kunnes levyt ovat kovettuneet.

3. Levitä marmeladi toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle. Pidä jääkaapissa tai pakastimessa, kunnes levyt ovat kovettuneet ja niitä on helppo leikata.

4. Leikkaa levy terävällä veitsellä pituussunnassa keskeltä kahtia. Leikkaa molemmat puolet vinottain suorakaiteen muotoisiksi tai neliöiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.
 

X