Hirssipihvit ja paprikakastike
Hirssipihvit sopivat hyvin kasvissyöjälle. Pihvien kanssa tarjottava kastike valmistetaan paprikasta.
Ainekset
- 3 dl kokonaisia hirssisuurimoita
- 15 cm: n pätkä purjosipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl (juusto)kuminaa
- 1 l vettä tai kasvislientä
- 3 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl silputtua oreganoa
- 3 rkl silputtua basilikaa
- 100 g italialaista ricottatuorejuustoa
- 0.5 dl sakasanpähkinöitä
kastike:
- 2 punaista paprikaa
- 2 rkl öljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl sokeria
Valmistusohje
1. Huuhtele hirssisuurimot runsaalla vedellä tiheässä siivilässä, jotta niistä häviää karvaus.
2. Huuhtele purjosipuli ja kuori valkosipulinkynsi ja silppua ne hienoksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppu läpikuultavaksi ja pehmeäksi.
3. Lisää huuhdeltu hirssi, kumina ja neste. Keitä kannen alla noin 25 minuuttia tai kunnes hirssi on pehmeää ja kaikki neste on imeytynyt hirssiin. Jäähdytä hirssi.
4. Sekoita keitettyyn hirssiin, kananmunat, ripaus suolaa, yrttisilppu, tuorejuusto ja rouhitut pähkinät. Tarkista maku.
5. Muotoile massasta kostutetuin käsin pyöreitä palloja tai litteämpiä pihvejä. Nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pihvit 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes ne saavat väriä ja tuntuvat kiinteiltä.
6. Kastike: Halkaise ja huuhtele paprikat ja poista niistä siemenkodat. Nosta uunipellille kuoripuoli ylöspäin ja grillaa niitä 250-asteisen uunin grillivastuksen alla, kunnes kuoreen ilmestyy mustia läikkiä. Siirrä paprikat teräskulhoon kannen alle. Anna vetäytyä 10–15 minuuttia ja poista kuoret. Leikkaa paprika suikaleiksi ja soseuta ne tehosekoittimessa öljyn, suolan ja sokerin kanssa. Tarjoa kastike hirssipihvien lisäkkeenä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous