30.5.2012

Hirssipihvit ja paprikakastike

Teksti: Elina Jyväs

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

3 dl kokonaisia hirssisuurimoita
15 cm: n pätkä purjosipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
1 tl (juusto)kuminaa
1 l vettä tai kasvislientä
3 kananmunaa
1 tl suolaa
2 rkl silputtua oreganoa
3 rkl silputtua basilikaa
100 g italialaista ricottatuorejuustoa
0.5 dl sakasanpähkinöitä

kastike:

2 punaista paprikaa
2 rkl öljyä
0.5 tl suolaa
0.5 tl sokeria

Valmistusohje

1. Huuhtele hirssisuurimot runsaalla vedellä tiheässä siivilässä, jotta niistä häviää karvaus.

2. Huuhtele purjosipuli ja kuori valkosipulinkynsi ja silppua ne hienoksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppu läpikuultavaksi ja pehmeäksi.

3. Lisää huuhdeltu hirssi, kumina ja neste. Keitä kannen alla noin 25 minuuttia tai kunnes hirssi on pehmeää ja kaikki neste on imeytynyt hirssiin. Jäähdytä hirssi.

4. Sekoita keitettyyn hirssiin, kananmunat, ripaus suolaa, yrttisilppu, tuorejuusto ja rouhitut pähkinät. Tarkista maku.

5. Muotoile massasta kostutetuin käsin pyöreitä palloja tai litteämpiä pihvejä. Nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pihvit 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes ne saavat väriä ja tuntuvat kiinteiltä.

6. Kastike: Halkaise ja huuhtele paprikat ja poista niistä siemenkodat. Nosta uunipellille kuoripuoli ylöspäin ja grillaa niitä 250-asteisen uunin grillivastuksen alla, kunnes kuoreen ilmestyy mustia läikkiä. Siirrä paprikat teräskulhoon kannen alle. Anna vetäytyä 10–15 minuuttia ja poista kuoret. Leikkaa paprika suikaleiksi ja soseuta ne tehosekoittimessa öljyn, suolan ja sokerin kanssa. Tarjoa kastike hirssipihvien lisäkkeenä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi