Reseptit

Hirvenjauhelihapihvit ja uunijuurekset

Maukkaasta hirvenlihasta voi valmistaa meheviä jauhelihapihvejä. Tarjoile herkullisten hirvenjauhelihapihvien kanssa timjamilla ja rosmariinilla maustettuja uunijuureksia.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hirvenjauhelihapihvit

  • 500 g jauhettua hirvenlihaa
  • 2 raastettua raakaa perunaa
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 1 muna
  • hienonnettua tuoretta timjamia tai kuivattua timjamia
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 pkt pekonia

paistamiseen:

  • voita

Uunijuurekset:

  • 750 g juureksia
  • öljyä
  • muutama timjamin- ja rosmariininoksa
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • gluteenitonta punaviinikastiketta (valmista tai itse tehtyä)

Valmistusohje

Hirvenjauhelihapihvit ja uunijuurekset tehdään helposti näin:

1. Tee ensin uunijuurekset. Pese, kuori ja paloittele juurekset. Levitä ne uunivuokaan. Valuta juuresten joukkoon öljyä ja mausta timjamilla, suolalla sekä mustapippurilla. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä 20–30 minuuttia.

2. Sekoita jauheliha, perunaraaste, sipuli ja muna keskenään. Mausta taikina maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla ja sekoita hyvin.

3. Tee taikinasta pihvejä ja kiedo pekoniviipaleet niiden ympärille. Kiinnitä pekoni tikuilla. Paista pihvit öljyssä molemmilta puolilta ruskeiksi ja sisältä kypsiksi. Poista tikut.

4. Tarjoa hirvenjauhelihapihvit  punaviinikastikkeen, juuresten ja salaatin kanssa

Saatat pitää myös hirvicarbonadesta,  tummalla oluella maustetusta hirvipadasta, hirvenlihakääryleistä tai mehevistä hirvenlihapullista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään hirvikäristys

X