Hirvenjauhelihapihvit ja uunijuurekset
Maukkaasta hirvenlihasta voi valmistaa meheviä jauhelihapihvejä. Tarjoile herkullisten hirvenjauhelihapihvien kanssa timjamilla ja rosmariinilla maustettuja uunijuureksia.
Ainekset
Hirvenjauhelihapihvit
- 500 g jauhettua hirvenlihaa
- 2 raastettua raakaa perunaa
- 1 hienonnettu sipuli
- 1 muna
- hienonnettua tuoretta timjamia tai kuivattua timjamia
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 pkt pekonia
paistamiseen:
- voita
Uunijuurekset:
- 750 g juureksia
- öljyä
- muutama timjamin- ja rosmariininoksa
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- gluteenitonta punaviinikastiketta (valmista tai itse tehtyä)
Valmistusohje
Hirvenjauhelihapihvit ja uunijuurekset tehdään helposti näin:
1. Tee ensin uunijuurekset. Pese, kuori ja paloittele juurekset. Levitä ne uunivuokaan. Valuta juuresten joukkoon öljyä ja mausta timjamilla, suolalla sekä mustapippurilla. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä 20–30 minuuttia.
2. Sekoita jauheliha, perunaraaste, sipuli ja muna keskenään. Mausta taikina maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla ja sekoita hyvin.
3. Tee taikinasta pihvejä ja kiedo pekoniviipaleet niiden ympärille. Kiinnitä pekoni tikuilla. Paista pihvit öljyssä molemmilta puolilta ruskeiksi ja sisältä kypsiksi. Poista tikut.
4. Tarjoa hirvenjauhelihapihvit punaviinikastikkeen, juuresten ja salaatin kanssa
Saatat pitää myös hirvicarbonadesta, tummalla oluella maustetusta hirvipadasta, hirvenlihakääryleistä tai mehevistä hirvenlihapullista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään hirvikäristys
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous