Reseptit

Hirvestäjän hernekeitto

Punssi tuo keittoon makeutta ja kirpeyttä.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kuivattuja herneitä
  • 1 l vettä
  • 4 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 4 laakerinlehteä
  • 1 tl meiramia
  • 400 g kypsää hirvenlihaa
  • 100 g savustettua siansivua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • 1 rkl sinappia
  • 1 dl punssia (esim. Helmi)

Valmistusohje

Jätä herneet likoon yöksi ja tee keitto seuraavana päivänä. Pilko sipulit ja porkkanat sekä sianliha ja keitä herneiden kanssa väljässä vedessä. Liotuksessa herneet imevät vettä, joten jatka nestettä kunnes seos on keittomainen.

Lisää mausteet keittoon ja anna keiton hiljalleen poreilla tunnin verran. Hämmennä ja lisää taas tarvittaessa vettä.

Suikaloi kypsä hirvenliha, esimerkiksi uunissa paistettua hirvenlapaa tai -paistia. Voit käyttää keittoon myös hirvenlihasäilyketölkin liemineen. Sekoita liha keiton joukkoon ja mausta keitto sinapilla. Anna kiehua kymmenen minuuttia.

Lisää punssi ja kiehuta. Punssi makeuttaa ja kirpeyttää keittoa. Jollei ole punssia, lisää keittoon sakean makeaa omena- tai päärynämehua.

X