Reseptit

Hirvicarbonade - tummalla oluella maustettu hirvipata

Maittavan hirvicarbonaden salaisuus on haudutusliemi, johon lisätään tummaa olutta. Padan päälle lisättävät sinappiset leipäviipaleet viimeistelevät ruoan maun.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • öljyä
  • 600 g hirvenlihaviipaleita
  • 2 kpl punasipulia renkaina
  • 2 kpl valkosipulinkynttä viipaleina
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl tummaa olutta
  • 3 dl riista- tai lihalientä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • pari tuoretta timjaminoksaa

Lisäksi:

  • patonki- tai muita pieniä leipäviipaleita
  • dijoninsinappia
  • juustoraastetta

Valmistusohje

Hirvipadan haudutusnesteeksi sopii tumma olut tai punaviini.

1. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää lihaviipaleet ja ruskista ne hyvin. Siirrä uunivuokaan. Lisää punasipulit sekä valkosipuli ja kuullota niitä hetki. Siirrä pataan. Mausta liha ja sipulit suolalla sekä mustapippurilla.

2. Lisää jauhot pannuun ja ruskista ne. Lisää olut ja riista-tai lihaliemi. Sekoita hyvin ja kiehauta seos. Siivilöi kastike uunivuokaan. Lisää viinietikka, laakerinlehdet ja timjami.

3. Hauduta ruokaa 150 asteen uuninlämmössä noin 2 tuntia tai kunnes liha on pehmennyt.

4. Voitele leivät sinapilla ja ripottele niille juustoraastetta. Nosta leivät muiden aineiden päälle ja jatka kypsentämistä 15–30 minuuttia. Tarjoa perunoiden ja puolukkasurvoksen

X