18.6.2012

Hirvipaisti Metsänkylän tapaan

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2-3 kg:n hirvipaisti

marinadi:

6 pulloa olutta
1 dl appelsiinimehua
suolaa
pippureita (mauste-, musta- ja valkopippuria)
laakerinlehtiä
2-3 dl öljyä
katajanmarjoja

lisäksi:.

voita
2 lihaliemikuutiota
vettä

kastike:

3 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
suolaa
(olutta)

Valmistusohje

Anna paistin maustua marinadissa 1 vrk.

Ruskista paisti joka puolelta voissa padassa. Lisää lihaliemikuutiot ja vettä pataan niin, että neste ulottuu puoleen väliin paistia. Kypsennä liedellä tai 175 asteen uuninlämmössä 2 1/2–3 tuntia.

Nosta kypsä paisti vadille ja peitä se alumiinifoliolla ja pyyheliinalla. Anna paistin levähtää noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tee sillä aikaa kastike. Suurusta haudutusliemi vehnäjauhoilla, kiehauta ja lisää kerma. Siivilöi ja mausta kastike.

Tarjoa hirvipaisti paistettujen sipuleiden, kantarellimuhennoksen,(keitettyjen perunoiden) ja erilaisten marjahillojen tai hyytelöiden kanssa.

Resepti: Eila Kuurma

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi