Hirvipatee
Halutessa voit kuorruttaa pateen esimerkiksi sherryhyytelöllä tai omenahyytelöllä.
Ainekset
Hirvipatee
- 600 g hirven maksaa
- 1 dl korppujauhoja
- 200 g kermaviiliä
- 100 g tuorejuustoa
- 1 sipuli
- 1 muna
- pala inkivääriä
- 4 anjovisfileetä
- 1 tl suolaa
- 50 g voita
- 1/2 tl valkopippuria
- 200 g pekonia tai silavaa
Valmistusohje
Hirvipatee valmistuu näin:
Huuhdo ja kuivaa maksa. Poista kalvot maksasta ja jauha maksa silavan kanssa. Sekoita korppujauhot ja kermaviili sekä tuorejuusto. Kuori sipuli ja kuutioi.
Yhdistä maksa, korppuseos, sipuli, muna ja mausteet sekä anjovikset ja 2 tl anjovislientä. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa pitkulainen vuoka ohuilla silavaviipaleilla tai leivinpaperilla. Kaada maksaseos vuokaan ja peitä vuoka kevyesti foliolla.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa vesihauteessa 1,5 tuntia. Ota patee uunista, kun lihaneste on täysin kirkasta. Jäähdytä patee vuoassaan.
Halutessa voit kuorruttaa pateen esimerkiksi sherryhyytelöllä tai omenahyytelöllä. 2 dl nestettä + 0,5 dl hyytelösokeria tai 4 liivatelehteä. Kuumenna seos ja valuta kylmän pateen pinnalle. Jäähdytä hirvipatee ja koristele esimeriksi puolukoilla ja laakerinlehdillä.
Vinkki: Kokeile myös tyrnikastikkeen kanssa tarjottavaa riistapateeta
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään pehtoorin poronmaksapatee
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous