Reseptit

Hirvipatee

Halutessa voit kuorruttaa pateen esimerkiksi sherryhyytelöllä tai omenahyytelöllä.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

21

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hirvipatee

  • 600 g hirven maksaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 200 g kermaviiliä
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 sipuli
  • 1 muna
  • pala inkivääriä
  • 4 anjovisfileetä
  • 1 tl suolaa
  • 50 g voita
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 200 g pekonia tai silavaa

Valmistusohje

Hirvipatee valmistuu näin:

Huuhdo ja kuivaa maksa. Poista kalvot maksasta ja jauha maksa silavan kanssa. Sekoita korppujauhot ja kermaviili sekä tuorejuusto. Kuori sipuli ja kuutioi.

Yhdistä maksa, korppuseos, sipuli, muna ja mausteet sekä anjovikset ja 2 tl anjovislientä. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa pitkulainen vuoka ohuilla silavaviipaleilla tai leivinpaperilla. Kaada maksaseos vuokaan ja peitä vuoka kevyesti foliolla.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa vesihauteessa 1,5 tuntia. Ota patee uunista, kun lihaneste on täysin kirkasta. Jäähdytä patee vuoassaan.

Halutessa voit kuorruttaa pateen esimerkiksi sherryhyytelöllä tai omenahyytelöllä. 2 dl nestettä + 0,5 dl hyytelösokeria tai 4 liivatelehteä. Kuumenna seos ja valuta kylmän pateen pinnalle. Jäähdytä hirvipatee ja koristele esimeriksi puolukoilla ja laakerinlehdillä.

Vinkki: Kokeile myös tyrnikastikkeen kanssa tarjottavaa riistapateeta

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään pehtoorin poronmaksapatee

X