Reseptit

Hirvipihvit

Tarjoa hirvipihvit maustevoin ja salaatin kanssa.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 palaa (480 g) hirven sisäfileetä (pihvi mieheen)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl konjakkia
  • 1 tl pippurirouhetta

maustevoi:

  • 100 voita
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl oreganoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sinappia

sitomiseen.:

  • narua

paistamisen päätteeksi:

  • rouhittua merisuolaa

lisäksi:.

  • kauden salaattia
  • karpaloita
  • kurkkua
  • öljyä

Valmistusohje

Jaa filee neljäksi pihviksi ja sido langalla tai tervanarulla kuosiinsa. Sekoita öljystä, konjakista ja pippurista mausteliemi ja valele sillä pihvit. Anna seistä huoneenlämmössä.

Valmista maustevoi. Sekoita silputut yrtit ja murskatut valkosipulinkynnet sekä sinappi nuoskaan voihin. Kääräise seos voipaperiin ja pistä hetkeksi kylmään.

Pese salaattikerä ja höystä salaatti kurkkuviipaleilla sekä karpaloilla, kastikkeeksi riittää tilkka öljyä.

Kuumenna paistinpannu ja paista pihvit nopeasti molemmin puolin. Irrota narut. Tarjoa maustevoin ja salaatin kanssa heti.

Vihje:

Voit vaihdella yrttikoostumusta saatavuuden mukaan ja myös korvata kuivatuilla yrteillä. Kuivattuina lisää vain hyppysellisiä.

X