Hirvipihvit
Tarjoa hirvipihvit maustevoin ja salaatin kanssa.
Ainekset
- 4 palaa (480 g) hirven sisäfileetä (pihvi mieheen)
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl konjakkia
- 1 tl pippurirouhetta
maustevoi:
- 100 voita
- 1 dl persiljasilppua
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl oreganoa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl sinappia
sitomiseen.:
- narua
paistamisen päätteeksi:
- rouhittua merisuolaa
lisäksi:.
- kauden salaattia
- karpaloita
- kurkkua
- öljyä
Valmistusohje
Jaa filee neljäksi pihviksi ja sido langalla tai tervanarulla kuosiinsa. Sekoita öljystä, konjakista ja pippurista mausteliemi ja valele sillä pihvit. Anna seistä huoneenlämmössä.
Valmista maustevoi. Sekoita silputut yrtit ja murskatut valkosipulinkynnet sekä sinappi nuoskaan voihin. Kääräise seos voipaperiin ja pistä hetkeksi kylmään.
Pese salaattikerä ja höystä salaatti kurkkuviipaleilla sekä karpaloilla, kastikkeeksi riittää tilkka öljyä.
Kuumenna paistinpannu ja paista pihvit nopeasti molemmin puolin. Irrota narut. Tarjoa maustevoin ja salaatin kanssa heti.
Vihje:
Voit vaihdella yrttikoostumusta saatavuuden mukaan ja myös korvata kuivatuilla yrteillä. Kuivattuina lisää vain hyppysellisiä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous