Reseptit

Hirvipullat jaloviinakermakastikkeessa

Herkulliset ja mehevät hirvipullat jaloviinakermakastikkeessa on syysruokaa parhaimmillaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g hirvenjauhelihaa
  • 200 g jauhettua possua
  • 1 silputtu sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl lihalientä tai vettä
  • 1 muna
  • 1.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 rkl (silputtua tuoretta rosmariinia)

kastike:

  • 0.5 dl jaloviinaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl vahvaa sinappia
  • 2 tl härkäfondia
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa
  • persiljasilppua

Valmistusohje

Tarjoa suomalaisten hirvipullien ja jaloviinakastikkeen kanssa uunissa paistettuja lohkoperunoita ja puolukkasurvosta.

1. Kuullota silputtu sipuli voissa. Pane korppujauhot turpoamaan nesteeseen viideksi minuutiksi.
2. Sekoita pyörykkätaikina käsin tasaiseksi, mutta vältä liikaa vaivaamista. Pyörittele taikina pulliksi ja paista voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Käytä kohtuullista lämpöä, jotta pyörykät kypsyvät sisältä kärähtämättä pinnalta.
3. Nosta pyörykät pois pannulta ja pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää kerma, viina ja mausteet pannulle. Kuumenna kiehumapisteeseen, laske lämpöä ja keitä kastiketta hiljalleen, kunnes se sakenee sopivaksi.
4. Lisää pyörykät kuumenemaan kastikkeeseen ja silppua pinnalle persiljaa.

Lisää reseptejä hirvenlihasta:

Hirvipata
Helppo hirvipaisti
Hirvicarbonade – tummalla oluella maustettu hirvipata
Hirvenlihakääryleet
Hirvi-fenkolisoppa

Kotiliesi.fi – Riistawallenbergit

X