Reseptit

Hirvipyörykät ”kofta”

Välimerellinen maustaminen ja kikherneet tuo­vat vaihtelua hir­venjauhelihapul­liin. Vahvan maun ansiosta pyörykät ovat maukkaita kylminäkin.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hirvipyörykät ”kofta”:

  • 500 g hirvijauhelihaa
  • 200 g kypsiä kikherneitä (tölkitettynäkin saa)
  • 2 sipulia
  • 2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl jogurttia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 dl persiljaa
  • 1 rkl rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 dl paksua luonnonjogurttia
  • 1 tl oliiviöljyä

Paistamiseen:

  • Loraus ruokaöljyä ja nokare voita

Valmistusohje

1. Sekoita hirvijauheliha ja karkeaksi survotut, valutetut kypsät kikherneet sekä 1 dl kikherneiden keitinlientä (tölkin liemi käy). Mausta seos jeeralla eli juustokuminalla ja sitruunan mehulla sekä kuorella.

2. Kuori ja pilko sipulit, kuullota pikaisesti pannulla ja lisää taikinaan. Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita taikinaan, lisää paprikajauhe, silputtu persilja sekä rosmariini. Kuohkeuta seos luonnonjogurtilla ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

3. Lisää tilkka öljyä ja sekoita taikina tasaiseksi. Ota lusikalla tai sormenpäillä pieniä nokareita ja pyörittele palleroiksi. Aseta pallerot öljytylle pellille ja kypsennä uunissa tai grillissä rapeiksi. Toki lihapyörykät voi kypsentää myös avotulella pannulla.

X