Hirvipyörykät ”kofta”
Välimerellinen maustaminen ja kikherneet tuovat vaihtelua hirvenjauhelihapulliin. Vahvan maun ansiosta pyörykät ovat maukkaita kylminäkin.
Ainekset
Hirvipyörykät ”kofta”:
- 500 g hirvijauhelihaa
- 200 g kypsiä kikherneitä (tölkitettynäkin saa)
- 2 sipulia
- 2 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl jogurttia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 dl persiljaa
- 1 rkl rosmariinia
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 dl paksua luonnonjogurttia
- 1 tl oliiviöljyä
Paistamiseen:
- Loraus ruokaöljyä ja nokare voita
Valmistusohje
1. Sekoita hirvijauheliha ja karkeaksi survotut, valutetut kypsät kikherneet sekä 1 dl kikherneiden keitinlientä (tölkin liemi käy). Mausta seos jeeralla eli juustokuminalla ja sitruunan mehulla sekä kuorella.
2. Kuori ja pilko sipulit, kuullota pikaisesti pannulla ja lisää taikinaan. Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita taikinaan, lisää paprikajauhe, silputtu persilja sekä rosmariini. Kuohkeuta seos luonnonjogurtilla ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
3. Lisää tilkka öljyä ja sekoita taikina tasaiseksi. Ota lusikalla tai sormenpäillä pieniä nokareita ja pyörittele palleroiksi. Aseta pallerot öljytylle pellille ja kypsennä uunissa tai grillissä rapeiksi. Toki lihapyörykät voi kypsentää myös avotulella pannulla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous