Reseptit

Hirvivartaat ja karpalokastike

Tarjoa hirvivartaiden kanssa maa-artisokka-perunasosetta ja kasvismosaiikkia. Kuvan kasvikset on kypsennetty öljyssä paistamalla, mutta ne voi myös höyryttää kypsiksi.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g hirven sisä- tai ulkofileetä

Marinadi:

  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl silputtua rosmariinia
  • 2-3 viipaloitua valkosipulinkynttä
  • 2 tl timjamin lehtiä
  • mustapippuria

Kastike:

  • 1 dl karpalo- tai puolukkamehua
  • 1 dl lihalientä
  • 1 tl hunajaa tai siirappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1-2 tl kastikesuurustetta
  • 1 rkl voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 dl karpaloita tai puolukoita

Valmistusohje

1. Paloittele filee 3 x 3 cm:n kokoisiksi paloiksi. Pane palat muovipussiin. Sekoita marinadi ja kaada pussiin. Anna lihan maustua 3 tuntia tai yön yli. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Pane bambuvartaat likoamaan kylmään veteen.

2. Sekoita kastiketta varten mehu, lihaliemi, hunaja tai siirappi ja soijakastike kattilassa. Keitä pari minuuttia. Mausta kastike ja suurusta kevyesti. Keitä 1 minuutti ja viimeistele kastike voilla. Sekoita joukkoon kokonaiset marjat.

3. Pujota lihapalat bambuvartaisiin. Kuumenna isolla paistinpannulla 1 rkl voi-öljyseosta. Paista vartaita pari minuuttia joka puolelta, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja nosta lautasille.

X