
Hirvivartaat ja karpalokastike
Tarjoa hirvivartaiden kanssa maa-artisokka-perunasosetta ja kasvismosaiikkia. Kuvan kasvikset on kypsennetty öljyssä paistamalla, mutta ne voi myös höyryttää kypsiksi.
Ainekset
Hirvivartaat
- 400 g hirven sisä- tai ulkofileetä
Marinadi:
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl silputtua rosmariinia
- 2-3 viipaloitua valkosipulinkynttä
- 2 tl timjamin lehtiä
- mustapippuria
Karpalokastike:
- 1 dl karpalo- tai puolukkamehua
- 1 dl lihalientä
- 1 tl hunajaa tai siirappia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1-2 tl kastikesuurustetta
- 1 rkl voita
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/2 dl karpaloita tai puolukoita
Valmistusohje
Hirvivartaat ja karpalokastike tehdään helposti näin:
1. Aloita marinoimalla hirvenliha. Paloittele hirvenfilee 3 x 3 cm:n kokoisiksi paloiksi. Pane palat muovipussiin. Sekoita marinadi ja kaada pussiin. Anna lihan maustua 3 tuntia tai yön yli. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Pane bambuvartaat likoamaan kylmään veteen vähintään 15 minuutiksi.
2. Tee karpalokastike. Sekoita kastiketta varten karpalo- tai puolukkamehu, lihaliemi, hunaja tai siirappi ja soijakastike kattilassa. Keitä pari minuuttia. Mausta kastike ja suurusta kevyesti. Keitä 1 minuutti ja viimeistele sitten kastike voilla. Sekoita joukkoon kokonaiset marjat.
3. Pujota hirvenlihapalat bambuvartaisiin. Kuumenna isolla paistinpannulla 1 rkl voi-öljyseosta. Paista hirvivartaita pari minuuttia joka puolelta, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja nosta lautasille. Tarjoa hirvivartaat karapalokastikkeen ja maa-artisokkapyreen ja paahdettujen kasvisten, esimerkiksi porkkanoiden kanssa.
Saatat pitää myös mehevistä hirvikääryleistä, riistapyöryköistä tai hirvenjauhelihapihveistä ja uunijuureksista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään hirvikäristys
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous