Reseptit

Hirvivartaat ja karpalokastike

3.12.2017 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Tarjoa hirvivartaiden kanssa maa-artisokka-perunasosetta ja kasvismosaiikkia. Kuvan kasvikset on kypsennetty öljyssä paistamalla, mutta ne voi myös höyryttää kypsiksi.

Ainekset

400 g hirven sisä- tai ulkofileetä

Marinadi:

3 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl silputtua rosmariinia
2-3 viipaloitua valkosipulinkynttä
2 tl timjamin lehtiä
mustapippuria

Kastike:

1 dl karpalo- tai puolukkamehua
1 dl lihalientä
1 tl hunajaa tai siirappia
1 rkl soijakastiketta
1-2 tl kastikesuurustetta
1 rkl voita
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 dl karpaloita tai puolukoita

Valmistusohje

1. Paloittele filee 3 x 3 cm:n kokoisiksi paloiksi. Pane palat muovipussiin. Sekoita marinadi ja kaada pussiin. Anna lihan maustua 3 tuntia tai yön yli. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Pane bambuvartaat likoamaan kylmään veteen.

2. Sekoita kastiketta varten mehu, lihaliemi, hunaja tai siirappi ja soijakastike kattilassa. Keitä pari minuuttia. Mausta kastike ja suurusta kevyesti. Keitä 1 minuutti ja viimeistele kastike voilla. Sekoita joukkoon kokonaiset marjat.

3. Pujota lihapalat bambuvartaisiin. Kuumenna isolla paistinpannulla 1 rkl voi-öljyseosta. Paista vartaita pari minuuttia joka puolelta, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja nosta lautasille.

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme