Hirviwallenberg
Keittiömestari Toni Laaksosen reseptillä valmistettava hirviwallenberg tarjoillaan maukkaiden puolukoiden, hernekastikkeen ja maa-artisokkapaistoksen kanssa. Voi antaa täyteläisille pihveille upean maun ja ihanan rapean pinnan.
Ainekset
- 600 g hirvenjauhelihaa
- suolaa
- mustapippuria
- muskottia
- 4 keltuaista
- 2 dl kuohukermaa
kuorrutus:
- 4 kuoretonta, tuoretta, vaaleaa leipäviipaletta
paistamiseen:
- voita
koristeeksi:
- puolukoita
Valmistusohje
Sekoita kylmään jauhelihaan suolaa, mustapippuria ja muskottia. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan käsin vaivaten. Lisää kerma ohuena nauhana ja sekoita koko ajan. Tarkista maku paistamalla pieni nokare seosta pannulla.
Muotoile jauhelihaseoksesta pulleat pihvit. Hienonna leipä monitoimikoneessa ja paneroi pihvit raastetussa, tuoreessa leivässä. Paista voissa rapeiksi, kullanruskeiksi ja kypsiksi. Tarjoa puolukoiden, hernekastikkeen ja maa-artisokkapaistoksen kanssa.
Ohje: Keittiömestari Toni Laaksonen, ravintola Taivaanranta, Lahti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous