Reseptit

Hirviwok

Suikaloitu, murea hirvenliha kypsyy nopeasti wokissa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g hirvenlihasuikaleita

marinadi:

  • 0.5 dl gluteenitonta soijakastiketta
  • 0.5 dl punaviiniä
  • 1 rkl öljyä
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • pari tuoretta rosmariinin-oksaa

Lisäksi:

  • öljyä
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 eriväristä paprikaa
  • 5 dl tuoreita sieniä, esim. suppilovahveroita
  • suolaa

Valmistusohje

 

1. Pane lihasuikaleet kulhoon. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi lihasuikaleiden päälle. Anna maustua vähintään puoli tuntia.

2. Kuumennna öljy wokissa. Lisää kaikki suikaloidut vihannekset sekä sienet ja paista niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Mausta maun mukaan suolalla. Ota vihannekset wokista pois.

3. Ota lihasuikaleet marinadista. Lisää tarvittaessa öljyä wokkiin. Lisää lihasuikaleet ja paista ne ruskeiksi ja kypsiksi. Kumoa marinadi ja vihannekset pannuun ja kuumenna hyvin.

4. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

X