Reseptit

Hoisinbroileri-hedelmäsalaatti

Salaatin saa nopeasti tarjolle huuhtelemalla ja pilkkomalla ainekset hyvissä ajoin ilmatiiviiseen pussiin jääkaappiin. Broileri kannattaa paistaa salaatin päälle vasta ennen tarjoilua, jotta se pysyy mehevänä. Pirskottele salaatin päälle reilusti vinaigrettea. Vinkki! Voit korvata inkiväärisiirapin raastamalla hunajan tai vaahterasiirapin joukkoon tuoretta inkivääriä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Hoisinbroileri kannattaa paistaa salaatin päälle vasta ennen tarjoilua, jotta se pysyy mehevänä. Voit korvata inkiväärisiirapin raastamalla hunajan tai vaahterasiirapin joukkoon tuoretta inkivääriä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hoisinbroileri-hedelmäsalaatti:

  • 1 dl hoisinkastiketta
  • noin 700 g broilerinfileepihvejä
  • 1 tl suolaa
  • 200 g salaattisekoitusta
  • 1 tuorekurkku
  • 300 g viinirypäleitä
  • 150 g kuivattuja aprikooseja
  • 200 g karhunvatukoita
  • 200 g pensasmustikoita
  • 2 dl pekaanipähkinöitä
  • 1-2 dl raastettua kermajuustoa tai manchegoa

Inkiväärivinaigrette:

  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl inkiväärisiirappia
  • 2 rkl limettimehua

Valmistusohje

1. Sekoita hoisinkastike broilerin fileepihvien joukkoon. Grillaa tai paista pihvit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele kastiketta kypsentämisen aikana pihveille. Mausta suolalla. Leikkaa liha viipaleiksi.

2. Huuhtele salaattisekoitus lävikössä tai salaattilingossa. Huuhtele kurkku, leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai suikaloi perunankuorimaveitsellä. Huuhtele viinirypäleet. Suikaloi kuivatut aprikoosit.

3. Kasaa salaatti laakealle tarjoiluvadille. Levitä pohjalle salaattisekoitus. Lisää päälle kurkut, viinirypäleet, aprikoosit, karhunvatukat, pensasmustikat, pekaanipähkinät ja broilerit.

4. Sekoita inkiväärivinaigretten ainekset keskenään ja pirskottele salaatin päälle. Raasta päälle reilusti juustoa.

X