Reseptit

Hollantilainen kalavoileipä

Siinä missä tanskalaisilla on nakkikioskinsa, hollantilaisilla on ”kalakioskinsa”, joista saa ihania hollantilaisia kalaleipiä. Niissä leivän väliin on pantu marinoitua, paistettua tai suolattua silliä majoneesin, sipulin, kurkun ja ranskanperunoiden kera. Nautitaan tietenkin kylmän oluen kanssa ja päälle otetaan snapsit.

Teksti:
Carsten Pedersen
Kuvat:
iStockphoto

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hollantilainen kalaleipä

  • 1 iso sämpylä (vaaleaa leipää)
  • 2 sillifileetä
  • 1/2 hopea-tai keltasipuli hienonnettuna
  • 2 herkkukurkkua
  • 1 rkl majoneesia

Valmistusohje

Hollantilainen kalavoileipä valmistuu samaan tapaan kuin hodari:

  1. Kuori ja hienonna puolikas hopea- tai keltasipuli.
  2. Ota vaalea sämpylä tai hot dog -sämpylä. Leikkaa sämpylän kylkeen syvä viilto, mutta älä leikkaa kokonaan läpi.
  3. Kokoa leipä kuin hotdog: täytä sämpylä sillillä, sipulilla, kurkulla ja majoneesilla.
Hollantilainen kalavoileipä
Hollantilainen kalavoileipä nautitaan kylmänä yleensä oluen kanssa. © iStockphoto

Vinkki: Tarjoa hollantilainen kalavoileipä hollantilaisittain ranskanperunoiden ja oluen kanssa.

Lue myös: Silliä vappupöytään, nappaa helpot reseptit

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään huippuherkullinen silakkahampurilainen

X