Hollantilainen kalavoileipä
Siinä missä tanskalaisilla on nakkikioskinsa, hollantilaisilla on ”kalakioskinsa”, joista saa ihania hollantilaisia kalaleipiä. Niissä leivän väliin on pantu marinoitua, paistettua tai suolattua silliä majoneesin, sipulin, kurkun ja ranskanperunoiden kera. Nautitaan tietenkin kylmän oluen kanssa ja päälle otetaan snapsit.
Ainekset
Hollantilainen kalaleipä
- 1 iso sämpylä (vaaleaa leipää)
- 2 sillifileetä
- 1/2 hopea-tai keltasipuli hienonnettuna
- 2 herkkukurkkua
- 1 rkl majoneesia
Valmistusohje
Hollantilainen kalavoileipä valmistuu samaan tapaan kuin hodari:
- Kuori ja hienonna puolikas hopea- tai keltasipuli.
- Ota vaalea sämpylä tai hot dog -sämpylä. Leikkaa sämpylän kylkeen syvä viilto, mutta älä leikkaa kokonaan läpi.
- Kokoa leipä kuin hotdog: täytä sämpylä sillillä, sipulilla, kurkulla ja majoneesilla.
Vinkki: Tarjoa hollantilainen kalavoileipä hollantilaisittain ranskanperunoiden ja oluen kanssa.
Lue myös: Silliä vappupöytään, nappaa helpot reseptit
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään huippuherkullinen silakkahampurilainen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous