Reseptit

Höyrytetty kuha ja parsakastike

Höyrytetty kuha tarjoillaan keitettyjen uusien perunoiden ja parsakastikkeen kanssa.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kuhafileetä
  • ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 1 nippu tuoretta tilliä

Parsakastike:

  • 400 g vihreää parsaa
  • 4 dl kanalientä
  • 2 rkl voita
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi tekemällä ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja leikkaa ruotojono irti. Puolita kuhafileet ja mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla valkopippurilla.

2. Kastele leivinpaperiarkki märäksi ja rutista kosteaksi. Levitä leivinpaperiarkki höyrykattilan ritiläosan pohjalle ja nosta päälle nippu tuoretta tilliä. Lado päälle kuhafileet ja nosta päälle muutama tillinoksa. Peitä kattila kannella ja anna kalojen höyrystyä 10 minuuttia.

3. Huuhtele parsat ja katkaise paksummista parsoista varren alaosasta kovat puumaiset osat pois. Kuori parsojen alaosat kuorimaveitsellä. Paloittele parsat kolmeen osaan.

4. Keitä parsoja kanaliemessä 5-8 minuuttia. Ole tarkkana kypsennyksessä: nosta parsat heti pois, kun ne tuntuvat haarukalla kokeiltaessa pehmeiltä. Nosta parsapalat heti jääpaloilla viilennettyyn veteen niin, ettei kypsyminen jatku.

5. Kaada puolet kuumasta keittoliemestä tehosekoittimeen ja lisää joukkoon viilennetyt parsanpalat. Aja tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää nokare voita ja ripaus suolaa. Siirrä sose kattilaan ja ohenna tarvittaessa lopulla keitinliemellä.

6. Nosta fileet leivinpaperin avulla tarjolle ja tarjoa keitettyjen uusien perunoiden ja parsakastikkeen kanssa.

Katso myös:

Kuhafileet ja pinjakastike
Kuhaa mätikastikkeessa ravunpyrstöjen ja parsan kanssa
Inkivääriset kuharullat voikastikkeen ja haudutetun pinaatin kera

Kotiliesi.fi: Yrttitäytetyt kuharullat

X