Reseptit 7.1.2017

Höyrytettyä ahventa, kasviksia ja avokadomajoneesia

Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PEKKA HOLMSTRÖM/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Ahven on vähärasvainen kala, joka sopii mainiosti keventäjän ruokavalioon.

Ainekset

300-400 g nahattomia ahvenfileitä
1 tl suolaa
1 parsakaali
1 pieni fenkoli
voipaperia

Avokadomajoneesi

1 avokado
2 rkl pinjansiemeniä
1 rkl öljyä
1/4 tl suolaa
ripaus sokeria
rouhaisu mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin avokadoma­joneesi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi lusikalla hedelmäliha kulhoon. Mittaa päälle pinjansiemenet, lime­tinmehu, vesi ja öljy. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla sekä ripauk­sella sokeria ja mustapippuria.

2. Mausta ahvenfileet suolalla. Huuhtele parsakaali ja leikkaa pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi parsakaalin varsi. Halkaise fenkoli, poista kanta, huuhtele huolellisesti ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Aseta fenkolisui­kaleita ahvenfileiden päälle ja kääräise rullalle.

3. Aseta bambuhöyrystimeen parsakaalin nuppuja ja varsi­ viipaleita sekä ahvenrullia. Aseta kansi päälle. Mittaa paistokasarin pohjalle noin sentin verran vettä. Kiehauta. Nosta bambuhöyrystin pais­tokasariin. Anna höyrystyä 5–7 minuuttia. Lisää tarvit­taessa vettä paistokasariin. Tarjoile lisäksi avokadomajo­neesia. Tarjoile lisukkeeksi halutessasi riisiä tai kvinoaa.

Kevennä kalalla ja kasviksilla:

salvia-kalanyytti

Salvia-kalanyytit

kuhaa ja vesikrassikastiketta

Kuhaa ja vesikrassikastiketta

höyrytetty kuha ja parsakastike

Höyrytetty kuha ja parsakastike

Kotiliesi.fi: Kalaletit ja höyrytettyjä kasviksia

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi