Reseptit

Höyrytettyä kuhaa ja belugalinssejä

Tarjoa höyrytetty kuha belugalinssien ja voi-valkoviinikastikkeen eli beurre blancin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kuhafileetä (suomustettua, nahallista)
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 nippu tilliä
  • mietoa kalalientä
  • 2 dl belugalinssejä
  • 1 dl silputtua fenkolia

Valmistusohje

 

Kuumenna 6 dl kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi, lisää linssit ja fenkolisilppu. Keitä linssit kypsiksi.

Mittaa laakean kasarin tai paistinpannun pohjalle noin sentin kerros kalalientä. Levitä tillinippu päälle ja pane paloitellut kuhafileet nahkapuoli alaspäin tillien päälle. Mausta kuhan lihapuoli suolalla ja pippurilla. Peitä kuha leivinpaperilla ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi.

Anna kuhan kypsyä hiljalleen höyryssä juuri ja juuri kypsäksi. Nosta pannu pois liedeltä ja anna kuhan hetki tekeytyä ennen tarjoamista.

X