Reseptit

Höyrytetyt dim sum -nyytit

2.6.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 pieni paksoi tai 1/2 kiinankaalia
400 g sieniä (siitakkeita ja herkkusieniä)
1 sipuli
2 rkl raastettua inkivääriä
0.5 tl sichuaninpippuria (esim. kauppahallin maustepuodista)
2 rkl öljyä
2 rkl vaaleaa soijaa
1 tl seesamiöljyä
1 dl silputtua ruohosipulia
wonton-taikinalevyjä (aasilaisista kaupoista)

Valmistusohje

Dim sum -nyyttien tekeminen vaatii hieman sorminäppäryyttä. Helpointa on jättää nyytit päältä auki ja rypyttää vain reunat. Nauti Dim sum -nyytit teen kanssa vaikkapa lounaaksi.

1. Ota wonton-pakkauksesta sulamaan noin 12 arkkia. Hienonna paksoi, sipuli ja sienet. Kuumenna öljy wokissa. Kuullota ensin hetki sipuli, lisää inkivääri ja sichuaninpippurit. Kuumenna.
2. Lisää sienet ja paksoi. Paista muutamia minuutteja sekoitellen. Mausta seos soijalla ja seesamiöljyllä. Anna jäähtyä ja lisää ruohosipulisilppu.
3. Jaa noin lusikallinen täytettä wonton-arkin päälle. Rypytä taikinareunat täytteen ympärille. Nosta jokainen nyytti leivinpaperipalasen päälle ja asettele ne wokin päälle nostettuun bambukoriin tai tavalliseen höyrykattilaan. Sulje kansi tiiviisti ja höyrytä nyyttejä noin 10 minuuttia.
4. Tarjoa soijan ja tumman riisiviinietikan kanssa.

Katso lisää herkkureseptejä Pekingin tapaan:

Heinäkasaperunat Pekingin tapaan
Paistettua paksoita
Kolmen kupin kanansiivet
Hallikauppiaan leipäkäärö Pekingin tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme