Reseptit

Höyrytetyt kalarullat

Kalarullat ovat kepeä ruoka, jonka kaveriksi sopivat raikas salaatti ja esimerkiksi tillidippi.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kesäkurpitsa,
  • vettä, mineraalisuolaa
  • 4 (400 g) kuha- tai siikafileetä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 4 rkl pestokastiketta
  • mineraalisuolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

Leikkaa kesäkurpitsasta pituussuunnassa neljä tai kahdeksan ohutta viipaletta esimerkiksi juustohöylällä. Viipaleiden määrä riippuu kesäkurpitsan koosta ja paksuudesta.

Kiehauta kesäkurpitsaviipaleet mineraalisuolalla maustetussa vedessä taipuisiksi.

Mausta kalafileet sitruunamehulla sekä maun mukaan mineraalisuolalla ja valkopippurilla. Levitä jokaiselle kalafileelle ruokalusikallinen pestokastiketta. Laita kunkin maustetun kalafileen päälle yksi tai kaksi kesäkurpitsaviipaletta ja kääri fileet rullalle. Kiinnitä rullat tikuilla.

Nosta rullat pieneen höyrykattilaan ja kypsennä niitä höyryssä noin 10 minuuttia. Poista tikut ennen tarjoilua.

Ellei sinulla ole höyrykattilaa, voit kypsentää rullat myös mineraalisuolalla maustetussa vesitilkassa tai kalaliemessä kattilassa tai uunivuoassa 175 asteen lämmössä.

Kalarullat maistuvat herkullisilta uusien perunoiden ja salaatin kanssa.

X