Höyrytetyt kalarullat
Kalarullat ovat kepeä ruoka, jonka kaveriksi sopivat raikas salaatti ja esimerkiksi tillidippi.
Ainekset
- 1 kesäkurpitsa,
- vettä, mineraalisuolaa
- 4 (400 g) kuha- tai siikafileetä
- 1/2 sitruunan mehu
- 4 rkl pestokastiketta
- mineraalisuolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
Leikkaa kesäkurpitsasta pituussuunnassa neljä tai kahdeksan ohutta viipaletta esimerkiksi juustohöylällä. Viipaleiden määrä riippuu kesäkurpitsan koosta ja paksuudesta.
Kiehauta kesäkurpitsaviipaleet mineraalisuolalla maustetussa vedessä taipuisiksi.
Mausta kalafileet sitruunamehulla sekä maun mukaan mineraalisuolalla ja valkopippurilla. Levitä jokaiselle kalafileelle ruokalusikallinen pestokastiketta. Laita kunkin maustetun kalafileen päälle yksi tai kaksi kesäkurpitsaviipaletta ja kääri fileet rullalle. Kiinnitä rullat tikuilla.
Nosta rullat pieneen höyrykattilaan ja kypsennä niitä höyryssä noin 10 minuuttia. Poista tikut ennen tarjoilua.
Ellei sinulla ole höyrykattilaa, voit kypsentää rullat myös mineraalisuolalla maustetussa vesitilkassa tai kalaliemessä kattilassa tai uunivuoassa 175 asteen lämmössä.
Kalarullat maistuvat herkullisilta uusien perunoiden ja salaatin kanssa.
Kommentit
Resepti toimii mainiosti myös silakkafileillä. Tein pari muutosta: kesäkurpitsat kypsytin uunissa oliiviöljyn ja keyven suolan kanssa vähentääkseni aterian nestettä ja kalafileisiin käytin valkopippurin sijaan rose-pippuria.
Kommentit
Resepti toimii mainiosti myös silakkafileillä. Tein pari muutosta: kesäkurpitsat kypsytin uunissa oliiviöljyn ja keyven suolan kanssa vähentääkseni aterian nestettä ja kalafileisiin käytin valkopippurin sijaan rose-pippuria.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous