Höyrytetyt sinisimpukat pekonin kera
Tarjoa höyrytetyt sinisimpukat kauniilta vadilta ja anna vieraiden noukkia simpukat suoraan siitä. Jokainen voi dipata leipää ihanan makuiseen liemeen.
Ainekset
- 1.5 kg eläviä sinisimpukoita pestyinä
- 6 viipaletta pekonia
- 1 rkl voita
- 2.5 dl kuivaa valkoviiniä, siideriä tai vettä
- 4 rkl ranskankermaa (ei kevytversiota)
- sormisuolaa maun mukaan
- kourallinen silputtua lehtipersiljaa
Lisäksi:
- leipää
Valmistusohje
1. Suikaloi pekoniviipaleet. Kuumenna kannellinen pata tai iso pannu. Paista pekonia voissa noin 3 minuuttia tai kunnes se on rapeaa. Lisää neste ja simpukat. Pane päälle kansi, kuumenna kiehuvaksi ja höyrytä muutamia minuutteja tai kunnes simpukat avautuvat.
2. Lisää ranskankerma ja ravista kattilaa, kunnes kerma sekoittuu liemeen. Lisää persilja ja tarkista liemen maku. Lisää suolaa tarvittaessa.
3. Heitä pois avautumattomat simpukat.
Reseptin tekijä Lotten Lindborg-Suhonen on tuttu kasvo television viime vuotisesta Master Chef -kilpailusta, jossa itseoppinut himokokkaaja pääsi finaalikolmikkoon.
Katso myös:
Sinisimpukat – helppo ja rento iltaherkku
Sinisimpukat thaityyliin
Sinisimpukka-perunakeitto
Kotiliesi.fi: Sinisimpukat ja pesto – merellistä pikaruokaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous