Reseptit

Höyrytetyt sinisimpukat pekonin kera

25.2.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tarjoa höyrytetyt sinisimpukat kauniilta vadilta ja anna vieraiden noukkia simpukat suoraan siitä. Jokainen voi dipata leipää ihanan makuiseen liemeen.

Ainekset

1.5 kg eläviä sinisimpukoita pestyinä
6 viipaletta pekonia
1 rkl voita
2.5 dl kuivaa valkoviiniä, siideriä tai vettä
4 rkl ranskankermaa (ei kevytversiota)
sormisuolaa maun mukaan
kourallinen silputtua lehtipersiljaa

Lisäksi:

leipää

Valmistusohje

 

1. Suikaloi pekoniviipaleet. Kuumenna kannellinen pata tai iso pannu. Paista pekonia voissa noin 3 minuuttia tai kunnes se on rapeaa. Lisää neste ja simpukat. Pane päälle kansi, kuumenna kiehuvaksi ja höyrytä muutamia minuutteja tai kunnes simpukat avautuvat.

2. Lisää ranskankerma ja ravista kattilaa, kunnes kerma sekoittuu liemeen. Lisää persilja ja tarkista liemen maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

3. Heitä pois avautumattomat simpukat.

Reseptin tekijä Lotten Lindborg-Suhonen on tuttu kasvo television viime vuotisesta Master Chef -kilpailusta, jossa itseoppinut himokokkaaja pääsi finaalikolmikkoon.

Katso myös:

Sinisimpukat – helppo ja rento iltaherkku

Sinisimpukat thaityyliin
Sinisimpukka-perunakeitto

Kotiliesi.fi: Sinisimpukat ja pesto – merellistä pikaruokaa

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme