Reseptit

Hugo Spritz

Alkujaan Pohjois-Italiasta nautiskelijoiden keskuuteen rantautunut Hugo Spritz saa makunsa kuohuviinistä, seljankukasta ja soodavedestä. Lisämakua tulee koristeena käytetystä tuoreesta mintusta.

Teksti:
Annan toimitus
Kuvat:
Istock

Hugo Spritz (oikealla) on raikas vaihtoehto perinteiselle Aperol Spritzille (vasemmalla).

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 tl seljankukkamehutiivistettä
  • 1 dl proseccoa
  • oman maun mukaan kivennäisvettä

Lisäksi

  • jäitä
  • mintunlehtiä

Valmistusohje

Hugo Spritz valmistuu näin:

  1. Sekoita isoon viinilasiin seljankukkamehutiivistettä ja proseccoa.
  2. Kaada sekaan kivennäisvettä oman makusi mukaan.
  3. Lisää joukkoon muutama jääpala ja koristele tuoreilla mintunlehdillä.

Kaikki ainekset kannattaa viilentää etukäteen, jos drinkin haluaa tarjoilla mahdollisimman viileänä ja raikkaana.

Drinkin makeuteen voi vaikuttaa helposti kivennäisveden ja mehutiivisteen suhdetta muuttamalla. Mikäli drinkkiin kaipaa makeutta, voi mehutiivistettä lorauttaa joukkoon runsaammalla kädellä.

Mikäli drinkkiin haluaa lisätä sitruksista makua, voi joukkoon puristaa myös limetin mehua ja lisätä koristeeksi limetin viipaleen.

Saatat pitää myös Aperol spritzistä, Limoncello Spritzistä tai Campari Spritzistä.

Katso myös Kotilieden drinkkiohje, joka voi olla mieleesi: Aperol spritz: Näin teet sen oikeaoppisesti 

X