Reseptit

Hummerikeitto

Hummerikeitto on keittojen iki-ihana klassikko, jonka valmistaminen onnistuu hyvin kotonakin. Tarjoa keitto alkupalana esimerkiksi uudenvuodenjuhlissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hummerikeitto:

  • 1 (500 g) keitetty pakastehummeri
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 50 g selleriä
  • 1 rkl rypsiöljyä tai voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl konjakkia
  • 6 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 rkl hummerifondia
  • 4 timjaminoksaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vaaleaa kastikesuurusta
  • suolaa
  • valkopippuria
  • loraus kuohuviiniä tai samppanjaa

Valmistusohje

Hummerikeitto tehdään näin:

1. Sulata hummeri. Halkaise se pitkittäin ja ota liha talteen myös saksista. Kuivata kuorenkappaleita 125-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

2. Kuori ja paloittele sillä välin sipulit ja juurekset. Kuumenna öljy tai voi kattilan pohjalla, lisää hummerinkuoret, kasvikset ja sipulit. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia, lisää pyree, kuumenna hetki.

3. Kaada kattilaan viini, konjakki ja vesi. Murenna päälle liemikuu- tio ja lisää fondi sekä timjamit. Keitä lientä noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan.

4. Lisää kerma, paloiteltu hummerinliha ja suuruste liemeen, anna kiehua pari minuuttia. Mausta hummerikeitto ja viimeistele juuri ennen tarjoamista lorauksella kuohuviiniä.

Saatat pitää myös grillatusta hummerista, hummeri-mätikastikkeesta, joka maistuu ahverullien kanssa tai hummeriherkusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Nonnan äyriäiskeitto

X