Reseptit

Hummerikeitto

30.12.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Hummerikeitto on keittojen iki-ihana klassikko, jonka valmistaminen onnistuu hyvin kotonakin. Tarjoa keitto alkupalana esimerkiksi uudenvuodenjuhlissa.

Ainekset

Hummerikeitto:

1 (500 g) keitetty pakastehummeri
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
50 g selleriä
1 rkl rypsiöljyä tai voita
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl konjakkia
6 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 rkl hummerifondia
4 timjaminoksaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl vaaleaa kastikesuurusta
suolaa
valkopippuria
loraus kuohuviiniä tai samppanjaa

Valmistusohje

1. Sulata hummeri. Halkaise se pitkittäin ja ota liha talteen myös saksista. Kuivata kuorenkappaleita 125-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

2. Kuori ja paloittele sillä välin sipulit ja juurekset. Kuumenna öljy tai voi kattilan pohjalla, lisää hummerinkuoret, kasvikset ja sipulit. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia, lisää pyree, kuumenna hetki.

3. Kaada kattilaan viini, konjakki ja vesi. Murenna päälle liemikuu- tio ja lisää fondi sekä timjamit. Keitä lientä noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan.

4. Lisää kerma, paloiteltu hummerinliha ja suuruste liemeen, anna kiehua pari minuuttia. Mausta keitto ja viimeistele juuri ennen tarjoamista lorauksella kuohuviiniä.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme