Reseptit

Hummerispagetti

Spagettiin voit käyttää pakastehummereita.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400-500 g spagettia
  • 1-2 pakastehummeria
  • oliiviöljyä
  • 2 pientä salottisipulia
  • 1 porkkana
  • 0.4 dl konjakkia tai calvadosta
  • 1.2 dl valkoviiniä
  • 4-5 tomaattia tai purkillinen tomaattimurskaa
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta timjamia
  • 2 dl kermaa
  • 1-2 tl sokeria
  • hyvää merisuolaa

Valmistusohje

Irrota hummereista lihat tarkkaan. Riko hummerin kuoret pienemmäksi, puhdista ja laita kuumaan kasariin. Lisää oliiviöljytilkka, pieneksi pilkotut sipulit ja porkkanat. Freesaa niitä hetki. Lisää alkoholi. Liekitä, jos haluat.

Pilko tomaatit ja lisää ne kerman kanssa kasariin. Pilko sekaan yrtit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes kastikkeesta on jäljellä puolet. Mausta. Siivilöi kastike, keitä pasta, yhdistä ja lisää hummerin palat. Viimeistele pippurilla.

X