Reseptit

Hunaja­marinoitua kukkakaalia ja sinihome­juustodippi

29.6.2017 Teksti: teresa Välimäki Kuvat: vesa tyni

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Hunajamarinoidut kukkakaalinnuput ovat kasvissyöjän vastine broileriwingseille.

Ainekset

1 iso kukkakaali

marinadi

1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
2 tl maissijauhoja

dippikastike

1 prk kermaviiliä
50 g sinihomejuustoa muruina
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl chilijauhetta

Valmistusohje

1. Paloittele kukkakaali. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kääntele kukkakaalit seoksessa. Anna maustua hetki.

2. Grillaa kukkakaaleja keskilämmöllä niin, että ne saavat väriä ja pehmenevät, 15–20 minuuttia.

3. Sekoita dipin ainekset keske­nään. Dippaa grillattua kukkakaalia kastikkeeseen.

Lisää herkkuja kukkakaalista:

kukkakaalitempura

Kukkakaalitempura

Paahdettu_kukkakaali

Paahdettu kukkakaali

kokonaisena paistettu kukkakaali ruskistetun voin kera

Kokonaisena paistettu kukkakaali kapristen, salvian, sitruunan ja ruskistetun voin kera

Kotiliesi.fi: Paahdettua kukkakaalia intialaisittain

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme