Reseptit

Hunaja-sinappipalsternakat

Upea-arominen palsternakka paahtuu uunissa yksinkertaisen ihanaksi lisäkkeeksi. Tarjoa hunaja-sinappipalsternakat vaikkapa pääsiäispöydässä lampaan seurana.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 palsternakkaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 1 tl mustia tai keltaisia sinapinsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa palsternakat ohuiksi suikaleiksi. Levitä suikaleet uunivuokaan. Pirskota päälle oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

2. Sekoita hunaja ja sinappi keskenään. Nosta palsternakat uunista ja valele pinnat liemellä. Jatka paahtamista vielä noin 10 minuuttia. Ripottele pinnalle sinapinsiemenet. Tarjoa heti lämpiminä.

X