Hunajainen omenasose
Hunajainen omenasose on monikäyttöinen lisuke, jota voi lisätä niin jogurttiin kuin puuroonkin.
Ainekset
Hunajainen omenasose
- 1 kg omenia
- 300 g hunajaa
Valmistusohje
Omenasose valmistuu helposti näin:
1.Kuori ja halkaise omenat. Poista niistä kanta sekä siemenkota ja kuutioi tai raasta omenanpuolikkaat.
2. Lisää hunaja ja keitä seosta silloin tällöin sekoittaen noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat soseutuneet.
3. Jaa sose pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje tölkit. Säilytä omenasose viileässä.
Vihje: Voit tehdä hunajaista sosetta myös marjoista, kuten mansikoita, vadelmista ja/tai herukoista. Kokeile myös omena-päärynäsosetta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä omenoista, kun puut notkuvat hedelmistä? Kokosimme avuksi Kotilieden himoituimmat reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous