Reseptit

Hunajainen omenasose

Hunajainen sose on monikäyttöinen lisuke, jota voi lisätä niin jogurttiin kuin puuroonkin. Tässä reseptissä sose valmistetaan omenasta.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg omenia
  • 300 g hunajaa

Valmistusohje

Kuori ja halkaise omenat. Poista niistä kanta sekä siemenkota ja kuutioi tai raasta omenanpuolikkaat. Lisää hunaja ja keitä seosta silloin tällöin sekoittaen noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat soseutuneet.

Jaa sose pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje tölkit. Säilytä viileässä.

Vihje:

Voit tehdä hunajaista sosetta myös marjoista, kuten mansikoita, vadelmista ja/tai herukoista.

X