Reseptit

Hunajainen omenasose

Hunajainen omenasose on monikäyttöinen lisuke, jota voi lisätä niin jogurttiin kuin puuroonkin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Hunajainen omenasose maistuu niin puuron kuin jogurtin kanssa. Maistele myös juustojen kaverina.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hunajainen omenasose

  • 1 kg omenia
  • 300 g hunajaa

Valmistusohje

Omenasose valmistuu helposti näin:

1.Kuori ja halkaise omenat. Poista niistä kanta sekä siemenkota ja kuutioi tai raasta omenanpuolikkaat.

2. Lisää hunaja ja keitä seosta silloin tällöin sekoittaen noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat soseutuneet.

3. Jaa sose pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje tölkit. Säilytä omenasose viileässä.

Vihje: Voit tehdä hunajaista sosetta myös marjoista, kuten mansikoita, vadelmista ja/tai herukoista. Kokeile myös omena-päärynäsosetta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä omenoista, kun puut notkuvat hedelmistä? Kokosimme avuksi Kotilieden himoituimmat reseptit

X