Reseptit

Hunajainen pähkinäsuklaa

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos
Pähkinäsuklaa nousee uuteen ulottuvuuteen kun teet sen itse ja paahdat pähkinät ensin pannulla hunajaisiksi ja maistuviksi.

Ainekset

Hunajainen pähkinäsuklaa:

n. 400 g erilaisia pähkinöitä
2 rkl voita
4 rkl hunajaa
ripaus piparkakkumaustetta
ripaus suolaa
250 g tummaa leivontasuklaata
100 g minttusuklaata (esim. Pätkis)

Valmistusohje

1. Paahda pähkinöitä isolla kuumalla paistinpannulla keskilämmöllä niin, että ne alkavat tuoksua ja saada väriä.

2. Lisää pannulle voi ja hunaja, suola sekä piparkakkumauste. Kääntele aineksia niin että päh- kinät kiiltävät ja mausteet ovat sekoittuneet hyvin.

3. Kaada kuumat pähkinät leivinpaperille ja muotoile ne tasaiseksi levyksi. Nosta levy pieneen vuokaan.

4. Sulata leivontasuklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa. Kaada sula suklaa jäähtyneen pähkinälevyn päälle. Paloittele minttusuklaa ja ripottele suklaan pinnalle.

5. Nosta levy jääkaappiin jähmettymään.

6. Paloittele kovettunut levy paloiksi ja nautiskele.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme