Reseptit

Hunajainen pähkinäsuklaa

Pähkinäsuklaa nousee uuteen ulottuvuuteen kun teet sen itse ja paahdat pähkinät ensin pannulla hunajaisiksi ja maistuviksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hunajainen pähkinäsuklaa:

  • n. 400 g erilaisia pähkinöitä
  • 2 rkl voita
  • 4 rkl hunajaa
  • ripaus piparkakkumaustetta
  • ripaus suolaa
  • 250 g tummaa leivontasuklaata
  • 100 g minttusuklaata (esim. Pätkis)

Valmistusohje

1. Paahda pähkinöitä isolla kuumalla paistinpannulla keskilämmöllä niin, että ne alkavat tuoksua ja saada väriä.

2. Lisää pannulle voi ja hunaja, suola sekä piparkakkumauste. Kääntele aineksia niin että päh- kinät kiiltävät ja mausteet ovat sekoittuneet hyvin.

3. Kaada kuumat pähkinät leivinpaperille ja muotoile ne tasaiseksi levyksi. Nosta levy pieneen vuokaan.

4. Sulata leivontasuklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa. Kaada sula suklaa jäähtyneen pähkinälevyn päälle. Paloittele minttusuklaa ja ripottele suklaan pinnalle.

5. Nosta levy jääkaappiin jähmettymään.

6. Paloittele kovettunut levy paloiksi ja nautiskele.

X