Reseptit

Hunajainen punajuuriohratto

4.11.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Hunaja, yrtit ja parmesaani kruunaavat punajuuriohraton eli ohrasta valmistetun risoton.

Ainekset

4 pientä keitettyä punajuurta
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 yksikyntinen valkosipuli
1 sipuli
2 rkl öljyä
noin 6 dl kasvis- tai kanalientä
mustapippuria
2 tl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
1 dl raastettua parmesaania
3 rkl silputtua lehtipersiljaa tai basilikaa

Valmistusohje

Aromikas punajuuriohratto saa loppusilauksensa hunajasta, yrteistä ja parmesaanista.

1. Kuori punajuuret ja hienonna ne monitoimikoneessa tai raasta raastimella.

2. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

3. Kuumenna silputtuja sipuleita minuutti öljyssä kattilassa. Lisää ohrasuurimot ja kuumenna.

4. Kaada noin puolet liemestä suurimoiden joukkoon ja hauduta hiljalleen 10 minuuttia. Lisää loput liemestä ja hauduta suurimot kypsiksi. Lisää punajuuret.

5. Mausta sitruunalla, hunajalla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja yrttisilppu.

Lisää punajuuresta:

Punajuuri yllättää monikäyttöisyydellään
Lämmin punajuuri-juustosalaatti
Helppo punajuuripyree
Kotiliesi.fi: Täyteläinen punajuurilaatikko