Reseptit

Hunajainen uunitaimen

Uunitaimen tuo vaihtelua perinteiseen loheen. Tässä ohjeessa kala saa makua hunajasta ja ylellisen silauksen mädillä kruunatusta ranskankermakastikkeesta.
Teksti: Disa Henriksson Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hunajainen uunitaimen:

  • noin 600 g taimenfileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl pippurisekoitusta

Kastike:

  • 100 g tuoretta mätiä
  • 100 g ranskankermaa
  • 1/2 punasipulia

Valmistusohje

1. Leikkaa taimenfileeseen 2 cm:n välein 1 cm syvät viillot. Ripottele viiltoihin ja kalan pinnalle suolaa. Valuta viiltoihin hunajaa, jota saa valua kalan pinnallekin. Mausta filee pippurisekoituksella.

2. Kypsennä kalaa 150-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna taimenen jäähtyä ennen tarjoamista. Sekoita kalan lisukkeeksi kastike mädistä, ranskankermasta ja punasipulisilpusta.

X