Hunajainen uunitaimen
Uunitaimen tuo vaihtelua perinteiseen loheen. Tässä ohjeessa kala saa makua hunajasta ja ylellisen silauksen mädillä kruunatusta ranskankermakastikkeesta.
Ainekset
Hunajainen uunitaimen:
- noin 600 g taimenfileetä
- 1 tl suolaa
- 1 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 tl pippurisekoitusta
Kastike:
- 100 g tuoretta mätiä
- 100 g ranskankermaa
- 1/2 punasipulia
Valmistusohje
1. Leikkaa taimenfileeseen 2 cm:n välein 1 cm syvät viillot. Ripottele viiltoihin ja kalan pinnalle suolaa. Valuta viiltoihin hunajaa, jota saa valua kalan pinnallekin. Mausta filee pippurisekoituksella.
2. Kypsennä kalaa 150-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna taimenen jäähtyä ennen tarjoamista. Sekoita kalan lisukkeeksi kastike mädistä, ranskankermasta ja punasipulisilpusta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous