Hunajaiset maksapihvit
Maksapihvien kanssa tarjoiltava hunajakastike syntyy sinapista, hunajasta, pähkinästä ja tuoreesta salviasta. Tarjoile ateria ohran tai riisin kanssa.
Ainekset
- 400 g hirven tai peuran maksaa
Mausteliemi:
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl Dijon-sinappia
- karkeaa suolaa hyppysellinen
- 1 tl tuoretta salviaa
- muskottipähkinää ja maustepippuria
- 1 rkl öljyä
paistamiseen:
- 50 g voita
- 1 rkl öljyä
- 4 tuoretta salvianoksaa
Valmistusohje
Maksa kypsyy nopeasti ja tarvitsee vain pienen esikäsittelyn. Vartissa mehevä lihapala on jo lautasella. Tässä hunajaisten maksapihvien ohje.
Poista maksan kalvot ja leikkaa maksa noin sentin viipaleiksi. Sekoita hunaja, sinappi ja karkea suola sekä salvia. Lisää muskottipähkinä ja maustepippuri sekä öljy. Hierrä seos tahnamaiseksi ja levitä maksaleikkeille. Anna maustua kymmenen minuuttia.
Kuumenna pannu ja siinä öljy sekä voi pähkinäiseksi. Paista maksaviipaleet molemmin puolin. Nuoren eläimen maksa kypsyy nopeasti ja on mehevää pikaisen pintapaiston jälkeen. Pyöräytä saman tien pannulla tuoreita yrttioksia rapeaksi.
Pirskota paistuneiden maksapalojen päälle muutama pisara sitruunaa tai viinietikkaa. Tarjoa maksaleikkeet irtonaiseksi keitettyjen spelttihelmien, ohran tai riisin kanssa. Myös pehmeä perunamuusi on maksan seurassa makoisa lisä. Puolukka ja pikkelsit kirpeyttävät annoksen.
Vihje: Jos paahdat maksan grillissä, mausta pihvi vasta kypsennettynä. Ohenna mausteseos öljyllä ja viinietikalla tai sitruunalla ja sivele pullasudilla paistopinnoille. Anna maksan maustua sillä aikaa, kun esimerkiksi kokoat salaatin kevätkasviksista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous