Reseptit

Hunajamelonisorbetti

Viileä hunajamelonisorbetti on raikas päätös aterialle.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g hunajamelonin tai cantaloupe-melonin paloiteltua hedelmälihaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 valkuainen
  • 2 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Soseuta melonin hedelmälihat ja sitruunamehu tehosekoittimessa tai monitoimikoneella.

2. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa tomusokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää. Kääntele valkuaisvaahto melonisoseen joukkoon. Valuta seos kannelliseen astiaan ja nosta pakkaseen. Sekoita aina välillä niin, että seos jäätyy hileiseksi. Anna jäätyä yön yli.

3. Nosta sorbetti pehmenemään hetkeksi ennen tarjoilua. Koverra jäätelöraudalla palloja ja annostele tarjoilumaljoihin.

Vinkki: Jos jäädytät liemen teräskulhossa, jäätymisaika lähes puolittuu. Voit valmistaa sorbetin myös jäätelökoneessa.

Katso myös:

Kuohuva passionhedelmäsorbetti
Hedelmäsorbetti

X