Hunajassa ja rosmariinissa uitetut paahdetut pähkinät
Hunaja ja rosmariini antaa pähkinöihin loistavan vivahteen. Tarjoile pähkinöitä esimerkiksi juustojen tai jogurtin kera.
Ainekset
- 3.5 dl suolaamattomia pähkinöitä (esim. manteleita, saksanpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä)
- 2 dl valuvaa hunajaa (noin)
- 3 tuoretta rosmariininoksaa
Valmistusohje
Kira Åkerströmin hunajassa ja rosmariinissa uitetut paahdetut pähkinät maistuvat juustojen kanssa tai vaikkapa aamupalapöydässä luonnonjogurtin kanssa. Pähkinät paahtuvat uunissa noin 10 minuutissa, mutta niiden täytyy vetäytyä yön yli huoneenlämmössä. Tee ne siis tarjoilua edeltävänä iltana.
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Levitä pähkinät tasaisesti uunipellille ja paahda uunissa noin 8–10 minuuttia, kunnes pähkinät ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä.
3. Kaada puolet pähkinöistä lasipurkkiin, asettele rosmariininoksat pähkinöiden päälle ja kaada päälle puolet hunajasta.
4. Kaada joukkoon loput pähkinät ja hunaja. Anna vetäytyä huoneenlämmössä yön yli.
Katso myös nämä:
Maustepähkinät
Paahdetut parapähkinät
Pähkinöiden terveysvaikutukset
Kotiliesi.fi: Pekaanipähkinäpiiraat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous