Reseptit

Hunajavoissa paistetut ruusukaalit

Paistetut ruusukaalit sopivat lammaslihapullien lisukkeeksi. 

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g ruusukaaleja
  • salvianlehtiä
  • 20 g voita
  • 1 rkl hunajaa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Hunajavoissa paistetut ruusukaalit tehdään helposti näin:

1. Keitä ruusukaaleja kattilassa suolalla maustetussa vedessä noin 8 minuuttia tai kunnes huomaat niiden olevan pehmeitä. Jäähdytä kaalit heti kylmän juoksevan veden alla, jotta ne säilyttävät kauniin vihreän värinstä. Puolita tai lohko kaalit.

2. Kuumenna voi pannulla, lisää pannulle kaalit ja salvianlehdet, valuta päälle hunaja ja paista kaaleja, kunnes ne kuumenevat läpeensä ja saavat vähän kaunista väriä pintaansa. Mausta hunajavoissa paistetut ruusukaalit sormisuolalla ja pippurilla. Tarjoa ruusukaalit lammaspyöryköiden, paahtopaistin tai jouluruokien lisukkeena.

Saatat pitää myös herkullisista yrttivoissa haudutetuista ruusukaaleista, täyteläisestä pekoni-ruusukaalipaistoksesta tai lämpimästä ruusukaali-kantarellisalaatista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin helposti tehdään lämmin kolmen kaalin pelti

 

X