paistetut ruusukaalit
Reseptit

Hunajavoissa paistetut ruusukaalit

Paistetut ruusukaalit sopivat lammaslihapullien lisukkeeksi. 
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g ruusukaaleja
  • salvianlehtiä
  • 20 g voita
  • 1 rkl hunajaa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä ruusukaaleja suolalla maustetussa vedessä noin 8 minuuttia tai kunnes huomaat niiden olevan pehmeitä. Jäähdytä kaalit kylmän juoksevan veden alla. Puolita tai lohko kaalit.

2. Kuumenna voi pannulla, lisää kaalit ja salvianlehdet, valuta päälle hunaja ja paista kaaleja, kunnes ne kuumenevat läpeensä ja saavat vähän väriä pintaansa. Mausta sormisuolalla ja pippurilla.

Katso myös:

Yrttivoissa haudutetut ruusukaalit, Ruoka.fi

Pekoni-ruusukaalipaistos, Ruoka.fi

Lämmin ruusukaalisalaatti, Kotiliesi.fi

X