Reseptit

Hurmaava hernesosekeitto

9.2.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 ps pakasteherneitä
4 kevätsipulia varsineen
250 g maa-artisokkia
8 dl kasvislientä (2 dl voi olla valkoviiniä)
1/2 ruukkua minttua
suolaa
valkopippuria
ripaus sokeria

Lisäksi:

löysää kermavaahtoa

Valmistusohje

Silkinsileä hernekeitto sopii talviaterian alkuruuaksi. Voit tarjota sen kahvikupeista kermavaahdolla hunnutettuna.  Tee kuivahtaneesta leivästä krutonkeja keiton seuraksi. Paista leipäkuutiot öljyssä paistinpannulla rapeiksi.

1. Hienonna kevätsipulit varsineen. Kuori ja paloittele maa-artisokat. Pane herneet, artisokat ja sipulit kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi (ja viini). Anna keitoksen hautua, kunnes artisokat ovat kypsiä.
2. Lisää keittoon mintunlehdet. Soseuta keitto sileäksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
3. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja sokeriripauksella.
4. Annostele keitto pieniin kuppeihin ja lisää päälle löysää kermavaahtoa. Koristele mintunlehdillä.

 

Katso lisää hernekeittoreseptejä:

Hernesosekeitto – crème ninon
Raikas basilika-hernesosekeitto
Kevyt hernesosekeitto ilman sipulia

Kotiliesi.fi: Hernekeitto