Mainos Reseptit

Huvilaelämää ja mökkiruokaa: Makeat omena-rusinatäytteiset empanadat

30.10.2015 Teksti: Huvilaelämää ja mökkiruokaa Kuvat: Huvilaelämää ja mökkiruokaa

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Murotaikina makeisiin empanadoihin:

100 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 muna
3,5 - 4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Omena-rusinatäyte:

pala voita
0.5 dl ruokosokeria tai 2 rkl ruokosokerisiirappia
3 hapanta omenaa, kuorittuna ja kuutioituna
1 tl kanelia
0.3 tl jauhettua neilikkaa
0.3 tl jauhettua muskottipähkinää
0,5 limen kuori ja mehu
1 dl Sun-Maid rusinoita
(loraus rommia)

Valmistusohje

Murotaikina makeisiin empanadoihin

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita leivinjauhe ja kaneli jauhoihin ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Omena-rusinatäyte

Kuutioi omena ja paistele hetki kuutioita voissa pannulla. Lisää limenkuoriraaste ja mehu sekä sokeri tai siirappi. Sekoita ja lisää mausteet. Sekoita ja nosta liedeltä sekä lorauta rommi sekaan, jos laitat sitä. Anna täytteen jäähtyä.

Empanadojen kokoaminen

Kauli taikina noin kolmen millimetrin paksuiseksi levyksi ja ota pyöreitä, noin 11 cm halkaisijalla olevia piiraita muotilla. Laita piiraaseen 0,5 – 1 rkl täytettä ja taita kahtia. Painele sormella tai veitsen pyöreällä tyvellä pieni rypytys puoliympyrän reunaan ja sulje taikina.

Murotaikina on murenevaa, joten taita taikina varovaisesti, jotta saat täytteen kohdan pysymään ehjänä.

Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Huvilaelämää ja mökkiruokaa -blogi osallistuu Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa–kilpailuun.

Äänestä paras rusinaresepti

 

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *