Mainos Reseptit

Huvilaelämää ja mökkiruokaa: Suolaiset pikkumuffinit

19.5.2015 Teksti: Huvilaelämää ja mökkiruokaa

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Muffinit ovat parhaita tuoreina, suoraan uunista. Mukava sunnuntaileivonnainen ja valmistuu sillä aikaa, kun uuni kuumenee.

Ainekset

Kuivat aineet

3 dl Urtekram Gluteeniton Luomu Kuituleivontamixiä
1 dl Urtekram Luomu Gluteeniton Kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa

Kosteat aineet

1 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
0,5 dl öljyä esim. aurinkokuivatuiden tomaattien öljy
1 dl maitoa
1 tl psylliumia (ei pakollinen)

Mausteet

5-6 aurinkokuivattua tomaattia saksittuna kuutioiksi tai 0,5 dl valmiiksi silputtuna
0,5 dl paahdettua sipulia (kuiva tuote)
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna tai 1 tl kuivattuna
0,5 - 1 dl pinjansiemeniä paahdettuna
0,5 dl juustoraastetta
ripaus suolaa ja vähän mustapippuria myllystä

Muffinin sisälle

12 kpl mini- mozzarellapalloa
12 kpl pientä kirsikkatomaattia tai pieni lohko isompaa tomaattia

Muffinin päälle

juustoraastetta, esim. mozzarellaraastetta
12 kpl oliiveja

Valmistusohje

Huvilaelämää ja mökkiruokaa -blogi osallistuu Urtekramin ja Ruoka.fi:n Paras gluteeniton leivonnainen -kilpailuun.

Valmistus on helppoa. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sipaise muffinivuokiin hieman rasvaa.

Sekoita kuivat aineet yhteen omassa astiassa ja toisessa astiassa kosteat aineet. Jos käytät psylliumia, niin turvota sitä hetken aikaa kosteiden aineiden seassa.

Silppua saksilla aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Paahda siemenet ja kierrä suolaa ja pippuria myllystä mausteiden päälle. Kaada päälle nesteet ja sekoita.

Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa liikaa. Taikina saa jäädä kosteaksi. Jos siitä tuli liian kuivaa, lisää hieman maitoa.

Kokoa muffinit niin, että ensin laitat muffinivuokien pohjalle ruokalusikallisen taikinaa. Sitten painat taikinaan yhden mozzarellapallon ja pikku kirsikkatomaatin. Sitten toinen ruokalusikallinen taikinaa päälle, hieman muotoilua ja lopuksi ripottele päälle juustoraastetta. Koristele oliivilla.

Paista 200 asteessa 17 – 20 minuuttia.

Muffinit ovat parhaita tuoreina, suoraan uunista. Mukava sunnuntaileivonnainen ja valmistuu sillä aikaa, kun uuni kuumenee.

Äänestä paras gluteeniton leivonnainen ja voita!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *