Mainos 28.8.2016

Huvilaelämää ja mökkiruokaa: Makean tulinen Cajun Chicken Pizza eli Cajun-mausteinen kanapizza

Teksti: Huvilaelämää ja mökkiruokaa Kuvat: Huvilaelämää ja mökkiruokaa

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Tulinen Cajun-mausteinen kana kohtaa makean mangon – NAM!

Ainekset

Cajun-mausteinen kana uunissa:

450 g broilerifilettä
2-3 tl Urtekram Cajunmix-maustemixiä
öljyä

Pizzapohja:

2 dl maitoa
1/3 pkt hiivaa (noin puoli pussia kuivahiivaa)
1/2 tl suolaa
1/4 dl juoksevaa margariinia tai öljyä
4 dl vehnäjauhoja

Pizzakastike:

3 tomaattia
1 paprika
1 pieni sipuli
2-3 valkosipulinkynttä tai 1 solo valkosipuli
1/2 dl tomaattipyrettä
1 tl Urtekram chilihiutaleita (kannattaa maistaa ja lisätä itselle sopiva määrä)
1 tl ruokosokeria
suolaa ja pippuria maun mukaan
1 tl basilikaa

Lisäksi:

1 kypsä, tuore mango
1 pieni sipuli
2 pientä makeaa paprikaa (sweet bite)
300 g juustoraastetta

Valmistusohje

Aloita ensin kanan paistamisella. Laita pieneen uunivuokaan leivinpaperi ja laita puolet broilerifileistä vuokaan. Kastele ne öljyllä ja ripottele puolet Cajun-mausteesta päälle. Kääntele fileitä niin että ne saavat maustetta joka puolelle. Laita loput fileet vuokaan ja kastele ne myös öljyllä ja pyöritä Cajun-mausteessa. Kun fileet ovat joka puolelta maustettu, laita ne uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.

Pizzapohja: Lämmitä maito ja sekoita muut aineet siihen. Kuivahiiva lisätään jauhojen joukossa. Laita kohoamaan liinan alle. Taikina saa olla aika pehmeä. Tee taikinan noustessa kastike.

Pizzakastike: Laita kaikki aineet sekoituskulhoon ja aja massa sileäksi. Maista ja lisää esim. suolaa ja pippuria tai tomaattipyreetä tai chilihiutaleita. Maun pitäisi olla hieman tulinen ja tumma, mutta ei liian tulinen, sillä cajunkanat ovat tulisia.

Pizzan kokoaminen: Halkaise mango leikaten molemmin puolin isoa kiveä. Tee mangoon ristikko, jotta palat on helppo kaivaa lusikalla pizzan päälle. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele ja leikkaa pienet makeat paprikat renkaiksi. Kopistele siemenet pois ja poista kanta.

Kaaviloi kohonnut taikina joko kahdeksi pyöreäksi pizzaksi tai yhdeksi isoksi pannupizzaksi.

Ota kana uunista ja leikkaa fileet paloiksi.

Laita pizzapohjalle kastiketta. Ripottele vähän juustoraastetta kastikkeen päälle. Laita leikatut kanapalat pizzalle. Kaavi mangon kuoresta palat pizzalle. Levitä sipuli- ja paprikarenkaat pizzalle. Peitä koko komeus runsaalla juustoraasteella. Paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä ja reunat ovat ruskistuneet lievästi.

Hyvää pizza-iltaa!

Huvilaelämää ja mökkiruokaa -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi