Reseptit

Hyvää Suomesta hampurilaisateria

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

Chili-yrttiöljy:

0.5 dl hyvää öljyä
1 ruukku basilikaa
0,5 ruukkua ruohosipulia
1 valkosipulinkynsi
0,5-1 punainen chili
2 rkl sitruunamehua

Kermaviilidippi:

1 prk kermaviiliä
3 rkl majoneesia
1 ruukku korianteria
0,5 ruukkua ruohosipulia
suolaa
pippuria

veneperunat:

4-8 perunaa
tilkka öljyä
1 tl paprikajauhetta
pippuria
suolaa

Hampurilaiset:

400 g nauta-sika jauhelihaa
4 sämpylää
Koskenlaskija sulatejuustosiivuja
tomaattisiivuja
rucolaa
ketsuppia
majoneesia

Valmistusohje

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuanlaittoa ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Aloita aterian valmistus tekemällä chili-yrttiöljy ja kermaviilidippi: Valmista chili-yrttiöljy monitoimikoneella tai saksilla kulhossa hienontamalla yrtit, valkosipuli ja chili. Lisää seokseen öljy ja sitruunamehu. Anna tekeytyä jääkaapissa muiden vaiheiden ajan. Kermaviilidippiä varten hienonna korianteri ja ruohosipuli hienoksi silpuksi ja sekoita kaikki dipin ainekset keskenään sekaisin. Laita jääkaappiin maustumaan muiden työvaiheiden ajaksi.

Pese perunat huolellisesti harjaamalla. Viipaloi perunat veneen mallisiksi lohkoiksi. Laita perunalohkot kulhoon, lorauta öljyä ja lisää paprikajauhe ja pippuri. Sekoita ja nosta perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Suolaa valmiit perunat.

Jaa jauheliha neljään yhtä suureen osaan. Pyörittele kostutetuilla käsillä neljä lihapullaa ja litistä ne noin sentin paksuisiksi pihveiksi. Paista pihvit läpikypsiksi paistinpannulla (sianliha paistetaan läpikypsäksi). Mausta valmiit pihvit rouhitulla pippurilla ja suolalla.
Pihvinpaiston loppuvaiheessa laita hampurilaissämpylät uuniin/mikroaaltouuniin lämpiämään. Kokoa hampurilaiset joko valmiiksi tai anna ruokailijoiden itse koota ne. Chili-yrttiöljyn ja kermaviilidipin voi tarjota niin hampurilaisen välissä kuin erikseen.

Soppasirkus-blogi

Äänestä reseptiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *