Mainos 13.5.2012

Hyvähuomen: Itämaiset cocktailpalat lime-lehtikaalisipsipedillä

Teksti: Hyvähuomen Kuvat: Hyvähuomen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Moilasen gluteenittomia riisipiirakoita
cocktail-tikkuja
juuressipsejä

Munakoisotahnaan

2 munakoisoa
1 valkosipulin kynsi
2 rkl sitruunamehua
1 rkl chiliöljyä tai oliiviöljyä ja ripaus chilijauhetta/tuoretta chiliä
suolaa

Punajuurihummukseen

3 dl valmiiksi kypsennettyjä kikherneitä
2 pienen sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi
keitetty punajuuri tai tölkkipunajuuria
1-1,5 dl tahinia
0,5 dl oliivi- tai paahdetun sipulin makuista öljyä

Lime-lehtikaalisipseihin

200 g ruodittuja ja huuhdottuja lehtikaaleja
1 limen mehu
oliiviöljyä
suolaa

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita munakoisot vuokaan ja paahda grillivastuksen alla 45-50 minuuttia. Käännä munakoisot ympäri noin 20 minuutin kohdalla. Nosta sitten munakoisot jäähtymään.
  2. Valmistele lime-lehtikaalisipsit munakoisojen kypsyessä. Huuhtele lehtikaalit ja irrota isoimmat ruodit. Laita kulhoon suolan, oliiviöljyn ja puserretun limemehun kanssa ja sekoita.
  3. Kun munakoisot ovat valmiit, pienennä uunin lämpötila 150 asteeseen. Levitä lehtikaalit leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 20-30 minuuttia. Noin 10 minuutin kuluttua kääntele sipsit ympäri lastalla.
  4. Munakoisot ovat nyt hieman jäähtyneet, joten halkaise ne ja kaavi sisus ulos. Sillä aikaa kun paloittelet valkosipulit (molempien tahnojen valkosipulit yhdellä kertaa) ja puserrat sitruunoiden mehut, munakoiso saa valua lävikössä tai talouspaperin päällä. Laita korkeareunaiseen kulhoon munakoiso, valkosipuli, 2-3 rkl sitruunamehua ja suola, ja surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Laita kulho hetkeksi jääkaappiin jäähtymään, niin tahna kiinteytyy hieman ja on helpompi käsitellä myöhemmin.
  5. Ota toinen korkeareunainen kulho. Kaada sinne kikherneet, loput sitruunan mehusta, paloiteltu valkosipuli, suola, desi tahinia, keitetty punajuuri tai tölkkipunajuuriviipaleita ja 0,5 dl oliivi- tai paahdetun sipulin makuista öljyä. Surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Jos massa tuntuu paksulta käsitellä, lisää loraus esimerkiksi tölkkipunajuurten lientä. Ja jos tahna on liian haalean väristä, lisää punajuurta.
  6. Tässä välissä lehtikaalisipsitkin ovat jo kypsyneet. Ota ne uunista jäähtymään.
  7. Paahda leivinpaahtimessa sulatettuja Moilasen gluteenittomia riisipiirakoita. Paloittele paahdetut ja jäähtyneet riisipiirakat haluamasi kokoisiksi paloiksi.
  8. Aloita täyttäminen: lävistä cocktail-tikulla pohjapala. Levitä kahden lusikan avulla punajuurihummusta sen päälle. Lävistä toinen riisipiirakkapala ja liu ´uta se alemman täytteen päälle. Lusikoi päällimmäiseksi munakoisotahnaa. Ripottele koristeeksi juuressipsien palasia.
  9. Asettele cocktail-palat tarjoiluvadille ja ripottele ympärille lime-lehtikaalisipsejä.

Hyvähuomen -blogi osallistuu Moilas Oy:n ja Ruoka.fi:n Tuunaa piirakka -kilpailuun.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi