
Hyydytetty mansikka-rahkakakku
Ainekset
- 225 g ruisdigestivekeksejä
- 50 g kevytlevitettä
- 0.5 dl mansikkamehua
Täyte
- 6 liivatelehteä
- vettä
- 5 dl mansikoita
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2.5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
- 1 sitruunan mehu
Pinnalle
- noin 1 l mansikoita
- mintun- tai mansikanlehtiä
Valmistusohje
Jauha keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita pehmeä kevytlevite ja mehu jauhettujen keksien joukkoon. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.
Puhdista mansikat ja leikkaa ne viipaleiksi. Levitä mansikkaviipaleet keksimurupohjan päälle vuokaan.
Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja sekoita vaahto maitorahkan joukkoon.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun sitruunamehuun. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon. Kumoa täyte murupohjan ja mansikoiden päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Irrota kakku terävällä veitsellä vuoan reunoista, poista reuna ja nosta torttu lastan ja paperin avulla tarjoiluvadille.
Puhdista ja halkaise mansikat tarvittaessa. Koristele kakku mansikoilla ja mintun- tai mansikanlehdillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous