Reseptit

Hyydytetty mansikka-rahkakakku

Tästä resepti kesän herkullisimpaan täytekakkuun. Hyydytetyn mansikka-rahkakakun pohjassa maistuvat ihanan rapeat digestive-keksit ja täytteessä ihastuttaa puolestaan mansikoiden, maitorahkan ja mansikkakerman täydellinen makusinfonia.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 225 g ruisdigestivekeksejä
  • 50 g kevytlevitettä
  • 0.5 dl mansikkamehua

Täyte

  • 6 liivatelehteä
  • vettä
  • 5 dl mansikoita
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
  • 1 sitruunan mehu

Pinnalle

  • noin 1 l mansikoita
  • mintun- tai mansikanlehtiä

Valmistusohje

Jauha keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita pehmeä kevytlevite ja mehu jauhettujen keksien joukkoon. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.

Puhdista mansikat ja leikkaa ne viipaleiksi. Levitä mansikkaviipaleet keksimurupohjan päälle vuokaan.

Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja sekoita vaahto maitorahkan joukkoon.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun sitruunamehuun. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon. Kumoa täyte murupohjan ja mansikoiden päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Irrota kakku terävällä veitsellä vuoan reunoista, poista reuna ja nosta torttu lastan ja paperin avulla tarjoiluvadille.

Puhdista ja halkaise mansikat tarvittaessa. Koristele kakku mansikoilla ja mintun- tai mansikanlehdillä.

X