Reseptit

Hyydytetty mustikkakakku

27.4.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

16

Arvostelu

Voit valmistaa hyydykekakun myös musta- tai punaherukoista tai puolukoista tai käyttää useita eri marjalaatuja.

Ainekset

pohja

2 munaa
0.8 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0.5 tl leivinjauhetta

kostutus:

0,5-1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

täyte:

6 liivatelehteä
kylmää vettä,
5 dl mustikoita
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1.5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

pinnalle:

2.5 dl mustikoita
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja lisää seos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 200 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.

Sekoita maitorahka, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita mustikat ja vanilliinivaahto muiden täyteaineiden joukkoon.

Purista liivatelehdistä enin vesi pois ja liuota ne pieneen kuumennettuun vesitilkkaan. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen täyteaineiden joukkoon.

Kostuta jäähtynyt pohja. Kaada täyte pohjan päälle irtoreunavuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa jonkin aikaa.

Levitä mustikat täytteen päälle vuokaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja anna seistä hetki. Lusikoi hyytelösokeriliemi mustikoiden päälle.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Irrota vuoan reuna varovasti ja nosta kakku paperin avulla tarjolle.

Vihje:

Voit valmistaa kakun myös musta- tai punaherukoista tai puolukoista tai käyttää siihen useita eri marjalaatuja. Lisää tarvittaessa sokerin määrää.

Kommentit

Oliko tarkoitus kakun päälle laittaa jäiset vai sulatetut vai tuoreet mustikat? Ohjeen mukaisesti tehtynä jäisistä mustikoista tuo kakun pinta ei kyllä tule samanlaiseksi kuin kuvassa, oliko kuvan kakussa käytetty kiilteeseen mustikkamehua? Minkä kokoiseen irtopohjavuokaan tuo on tarkoitettu tehdä?

Kommentit

Munien määrä ei ole kerrottu ja kun reseptin tulosti, niin aineksia ei tullut siihen ollenkaan.

Munien määrä ei ole kerrottu ja kun reseptin tulosti, niin aineksia ei tullut siihen ollenkaan.

Hei!

Pahoittelemme reseptissä ollutta virhettä, se on korjattu.
Tulostus toimi normaalisti, kun testasimme Firefoxilla ja IE:llä.

Terveisin

Liivate lehdet liotetaan ensin KYLMÄSSÄ vedessä 10min sitten.
Purista liivatelehdistä enin vesi pois ja liuota ne pieneen KUUMAAN vesitilkkaan. Lisää LÄMMIN liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen täyteaineiden joukkoon.

Voiko tuota tuorejuustoa korvata millään? Käykö maitorahka? Jos ei, niin mikä. Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

martta-50v. hyvin täsmennetty. Ohjeesta puuttui maininta siitä, että liotetut liivatelehdet liuotetaan aina kumaan nesteeseen.

Suklaahippu, kyllä tuorejuuston voi korvata maitorahkalla, muttei siitä ihan yhtä herkkua tule kuin tuorejuuston kanssa. Rahkakakuksi se kaiketi silloin muuttuu:)

Oliko tarkoitus kakun päälle laittaa jäiset vai sulatetut vai tuoreet mustikat? Ohjeen mukaisesti tehtynä jäisistä mustikoista tuo kakun pinta ei kyllä tule samanlaiseksi kuin kuvassa, oliko kuvan kakussa käytetty kiilteeseen mustikkamehua? Minkä kokoiseen irtopohjavuokaan tuo on tarkoitettu tehdä?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *