Reseptit

Hyydytetty mustikkakakku

Voit valmistaa hyydykekakun myös musta- tai punaherukoista tai puolukoista tai käyttää useita eri marjalaatuja.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Hyydytetty mustikkakku on kesäjuhlien keskipiste. Mehevä ja herkullinen kakku.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hyydytetty mustikkakakku, pohja

  • 2 munaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta

kostutus:

  • 1/2-1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

täyte:

  • 6 liivatelehteä
  • kylmää vettä,
  • 5 dl mustikoita
  • 250 g maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

pinnalle:

  • 2 1/2 dl mustikoita
  • 2 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

Hyydytetty mustikkakakku tehdään helposti näin:

1.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja lisää seos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

2. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 200 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

3. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.

4. Sekoita maitorahka, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita mustikat ja vanilliinivaahto muiden täyteaineiden joukkoon.

5. Purista liivatelehdistä enin vesi pois ja liuota ne pieneen kuumennettuun vesitilkkaan. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen täyteaineiden joukkoon.

6. Kostuta jäähtynyt pohja. Kaada täyte pohjan päälle irtoreunavuokaan. Laita hyydytetty mustikkakakku jääkaappiin muutamaksi, vähintään neljäksi tunniksi, jotta se hyytyy kunnolla, eikä valu.

7. Levitä mustikat täytteen päälle vuokaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja anna seistä hetki. Lusikoi hyytelösokeriliemi mustikoiden päälle.

8. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Irrota vuoan reuna varovasti ja nosta hyydytetty mustikkakakku paperin avulla tarjolle.

Vinkki: Voit valmistaa kakun myös musta- tai punaherukoista tai puolukoista tai käyttää siihen useita eri marjalaatuja. Lisää tarvittaessa sokerin määrää. Kokeile myös mummon mustikkakakkua, se sopii myös kesäjuhliin.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään valuva mustikka-valkosuklaakakku

X