Hyydytetty mustikkakakku
Voit valmistaa hyydykekakun myös musta- tai punaherukoista tai puolukoista tai käyttää useita eri marjalaatuja.
Ainekset
Hyydytetty mustikkakakku, pohja
- 2 munaa
- 3/4 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
kostutus:
- 1/2-1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa
täyte:
- 6 liivatelehteä
- kylmää vettä,
- 5 dl mustikoita
- 250 g maitorahkaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
pinnalle:
- 2 1/2 dl mustikoita
- 2 dl vettä
- 1 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
Hyydytetty mustikkakakku tehdään helposti näin:
1.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja lisää seos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
2. Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 200 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
3. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.
4. Sekoita maitorahka, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita mustikat ja vanilliinivaahto muiden täyteaineiden joukkoon.
5. Purista liivatelehdistä enin vesi pois ja liuota ne pieneen kuumennettuun vesitilkkaan. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen täyteaineiden joukkoon.
6. Kostuta jäähtynyt pohja. Kaada täyte pohjan päälle irtoreunavuokaan. Laita hyydytetty mustikkakakku jääkaappiin muutamaksi, vähintään neljäksi tunniksi, jotta se hyytyy kunnolla, eikä valu.
7. Levitä mustikat täytteen päälle vuokaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja anna seistä hetki. Lusikoi hyytelösokeriliemi mustikoiden päälle.
8. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Irrota vuoan reuna varovasti ja nosta hyydytetty mustikkakakku paperin avulla tarjolle.
Vinkki: Voit valmistaa kakun myös musta- tai punaherukoista tai puolukoista tai käyttää siihen useita eri marjalaatuja. Lisää tarvittaessa sokerin määrää. Kokeile myös mummon mustikkakakkua, se sopii myös kesäjuhliin.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään valuva mustikka-valkosuklaakakku
Kommentit
Mä sanoisin että kuva on melko harhaanjohtava. Jos laittaa mustikkoita ihan noin vaan täytteen joukkoon ei siitä tulee sitä väriä ja sama juttu päällyskierroksessa. Jos laittaa vain mustikkoita ja päälle hyydelòsokerista tehty hyytelö ei siitä tule sellainen kun kuvassa. Miksi laittaa ihan eri kuva reseptiin kun ihan selvästi siinä on nämä mustikkaat soseutettu enemmän että väri irtoo niistä.
Kommentit
Munien määrä ei ole kerrottu ja kun reseptin tulosti, niin aineksia ei tullut siihen ollenkaan.
Munien määrä ei ole kerrottu ja kun reseptin tulosti, niin aineksia ei tullut siihen ollenkaan.
Hei!
Pahoittelemme reseptissä ollutta virhettä, se on korjattu.
Tulostus toimi normaalisti, kun testasimme Firefoxilla ja IE:llä.
Terveisin
Liivate lehdet liotetaan ensin KYLMÄSSÄ vedessä 10min sitten.
Purista liivatelehdistä enin vesi pois ja liuota ne pieneen KUUMAAN vesitilkkaan. Lisää LÄMMIN liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen täyteaineiden joukkoon.
Voiko tuota tuorejuustoa korvata millään? Käykö maitorahka? Jos ei, niin mikä. Kiitos vastauksesta jo etukäteen.
martta-50v. hyvin täsmennetty. Ohjeesta puuttui maininta siitä, että liotetut liivatelehdet liuotetaan aina kumaan nesteeseen.
Suklaahippu, kyllä tuorejuuston voi korvata maitorahkalla, muttei siitä ihan yhtä herkkua tule kuin tuorejuuston kanssa. Rahkakakuksi se kaiketi silloin muuttuu:)
Mitä tarkottaa”anna hyytyä jääkaapissa jonkin aikaa”?
Kakkua kannattaa pitää jääkaapissa esimerkiksi n. 2h, jotta täyte hyytyy.
Oliko tarkoitus kakun päälle laittaa jäiset vai sulatetut vai tuoreet mustikat? Ohjeen mukaisesti tehtynä jäisistä mustikoista tuo kakun pinta ei kyllä tule samanlaiseksi kuin kuvassa, oliko kuvan kakussa käytetty kiilteeseen mustikkamehua? Minkä kokoiseen irtopohjavuokaan tuo on tarkoitettu tehdä?
Mä sanoisin että kuva on melko harhaanjohtava. Jos laittaa mustikkoita ihan noin vaan täytteen joukkoon ei siitä tulee sitä väriä ja sama juttu päällyskierroksessa. Jos laittaa vain mustikkoita ja päälle hyydelòsokerista tehty hyytelö ei siitä tule sellainen kun kuvassa. Miksi laittaa ihan eri kuva reseptiin kun ihan selvästi siinä on nämä mustikkaat soseutettu enemmän että väri irtoo niistä.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous