Reseptit

Hyydytetty sitruunajuustokakku

Hyydytetty sitruunajuustokakku on helppo ja nopea tehdä. Mikä parasta, maku on yhtä aikaa makea, täyteläinen ja raikas.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hyydytetty sitruunajuustokakku, pohja

  • 175 g grahamkeksejä
  • 75 g voita sulatettuna

Täyte

  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 dl lemon curdia
  • 1 sitruunan mehu

Koristeluun

  • 200 g vadelmia
  • sitruunan kuoriraastetta

Valmistusohje

Hyydytetty sitruunajuustokakku tehdään helposti näin:

1. Hienonna keksit tehosekoittimessa hienoksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi.

2. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun (halkaisija n. 20 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

3. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

4. Laita liivatelehdet kulhoon runsaaseen veteen pehmenemään.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Sekoita tuorejuusto ja lemon curd sekaisin keskenään ja kääntele joukkoon kermavaahto. Sekoita tasaiseksi.

6. Kuumenna sitruunamehu ja liuota pehmenneet ja kuiviksi puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.

7. Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä kakku kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

8. Irrota hyydytetty sitruunajuustokakku vuoasta ja koristele vadelmilla ja sitruunan kuoriraasteella.

Vinkki! Hyydytetty sitruunajuustotorttu sopii myös pakastettavaksi, jos haluat tehdä niitä useamman vaikkapa isompia juhlia varten. Koristele kakut silloin vasta kun ne ovat sulaneet.

Katso myös: Sitruunajuustokakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Limettijuustokakku

X