Igorin kana
Igorin kana on somevaikuttaja Peggy Thomasin resepti vuosien takaa. Ruoan suosion salaisuus lienee helpoissa kotoisissa raaka-aineissa, vaivattomassa valmistuksessa ja täyteläisen muhkeassa maussa.
Ainekset
Igorinkana
- 1 pkt (500 g) broilerin fileepihvejä
- 1/2 tl suolaa
- 1 paprika
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 2 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 2 prk (à 120 g) smetanaa
- 1 maustekurkku
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Igorin kana tehdään helposti näin:
1. Ota fileepihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Mausta fileepihvit suolalla.
2. Huuhtele paprika, leikkaa puoliksi ja poista siemenkota, leikkaa viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynsi.
3. Ruskista fileepihvit pannulla öljytilkassa. Nosta pihvit uunivuokaan.
4. Paista sipulia, valkosipulia ja paprikaa öljyssä pannulla, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää pannulle tomaattipyree, vesi, kanaliemikuutio, sokeri ja suola. Kiehauta. Lisää smetana ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lusikoi kastike broilerin fileepihvien päälle.
5. Kuutioi maustekurkku ja lisää vuokaan. Lisää vuokaan puolet hienonnetusta persiljasta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 30 minuuttia. Viimeistele persiljalla. Tarjoile igorin kana hyvän maalaisleivän tai keitetyn riisin kanssa.
Vinkki! Smetanaa ei kannata korvata kevyemmillä vaihtoehdoilla, sillä se tuo ruokaan kermaisen hapokkaan maun.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 32/2024.
Lue lisää Kotiliesi.fi: Kanapata
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous