Reseptit

Igorin kana

Igorin kana on somevaikuttaja Peggy Thomasin resepti vuosien takaa. Ruoan suosion salaisuus lienee helpoissa kotoisissa raaka-aineissa, vaivattomassa valmistuksessa ja täyteläisen muhkeassa maussa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Igorinkana

  • 1 pkt (500 g) broilerin fileepihvejä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 prk (à 120 g) smetanaa
  • 1 maustekurkku
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Igorin kana tehdään helposti näin:

1. Ota fileepihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Mausta fileepihvit suolalla.

2. Huuhtele paprika, leikkaa puoliksi ja poista siemenkota, leikkaa viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynsi.

3. Ruskista fileepihvit pannulla öljytilkassa. Nosta pihvit uunivuokaan.

4. Paista sipulia, valkosipulia ja paprikaa öljyssä pannulla, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää pannulle tomaattipyree, vesi, kanaliemikuutio, sokeri ja suola. Kiehauta. Lisää smetana ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lusikoi kastike broilerin fileepihvien päälle.

5. Kuutioi maustekurkku ja lisää vuokaan. Lisää vuokaan puolet hienonnetusta persiljasta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 30 minuuttia. Viimeistele persiljalla. Tarjoile igorin kana hyvän maalaisleivän tai keitetyn riisin kanssa.

Vinkki! Smetanaa ei kannata korvata kevyemmillä vaihtoehdoilla, sillä se tuo ruokaan kermaisen hapokkaan maun.

igorinkana
Igorin kana on kotiruokien suosikki.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 32/2024.

Lue lisää Kotiliesi.fi: Kanapata

X